Overslaan en naar de inhoud gaan

Joann en Omar werden beste vrienden in het AZC in Weert

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 17:41

Het begon een paar jaar geleden als een samenwerking tussen leraar en leerling in het asielzoekerscentrum in Weert, maar de relatie tussen de Syrische Omar Osso en Joann Dinjens uit Beek groeide uit tot een hechte vriendschap.

Joann werkte als leerkracht op de AZC-school in de Van Horne-kazerne in Weert en gaf Omar daar Nederlandse les. Hij leerde haar op zijn beurt Arabische woorden.

Hechte vriendschap
De samenwerking groeide uit tot een hechte vriendschap. Na een jaar in het AZC kreeg Omar een woning in Beek, de plaats waar Joann woont. Dat ze zo dicht bij elkaar wonen, heeft hun relatie nog hechter gemaakt. Inmiddels is de vrouw van Omar overgekomen uit Syrië. Ook zij is bevriend met de Nederlandse vriendin van Omar. De gezinnen komen regelmatig bij elkaar over de vloer en lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

Gevlucht
Omar kwam vijf jaar geleden met zijn dochtertje naar Nederland. Hij ontvluchtte zijn land, omdat hij daar gevaar liep als Koerd. Na een helse tocht bereikte hij uiteindelijk het AZC in Weert. Daar leerde hij dus zijn lerares Joann kennen.

Het AZC in Weert gaat binnenkort na vijf jaar sluiten. De afgelopen jaren werkten en woonden er duizenden mensen. L1 blikt op Radio en televisie tot en met zondag terug op het leven en werken binnen de muren van het AZC in de Van Horne-kazerne. Oud-bewoners, vrijwilligers en medewerkers komen aan het woord.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen