Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 14:35

De kersverse Brunssumse wethouder Jo Palmen komt al jaren in het nieuws door zijn omstreden uitspraken en het uitschelden van collega’s.

Zijn benoeming komt dan ook als een verrassing.

Achterlijke Heinie
Burgemeester Winants wordt in 2015 door Palmen, die in het dagelijks leven jurist is, uitgescholden voor ‘achterlijke Heinie’ en ‘ouwehoer’. Hij blijft tijdens de raadsvergadering maar doorpraten, terwijl hem het woord al is ontnomen. Ook na schorsing van de vergadering blijft Palmen doorgaan met het beledigen van fractievoorzitter Dautzenberg. Deze werd uitgescholden voor ‘verkenskop’. Dit leidt uiteindelijk zelfs tot een veroordeling bij de rechtbank.

Lees ook: Burgemeester sceptisch over benoeming wethouders

Video: L1

Miljoen
Kort na de uitspraak vervalt Palmen echter weer in zijn oude gedrag. Hij zou Winants ‘… het wel leren op een manier die hij niet meer zou vergeten’ en hij dreigt de burgervader en een mede-raadslid ‘recht te kloppen’. Niet veel later haalt Jo Palmen weer het nieuws met zijn eis van één miljoen euro van de gemeente waarvoor hij dan zelf raadslid is. Het gaat om een stuk grond. Er wordt een externe deskundige gevraagd de schadeclaim te beoordelen.

Lees ook: Brunssum overweegt stappen tegen rellend raadslid

Integriteit
Vanwege deze claim loopt er een integriteitsonderzoek naar Palmen. Mocht blijken dat er sprake is van belangenverstrengeling, zal hem worden verzocht op te stappen als raadslid of zijn claim van één miljoen euro in te trekken. Het is opmerkelijk dat Jo Palmen is geïnstalleerd als wethouder, nog voordat het integriteitsonderzoek is afgerond.

Lees ook: Brunssum wacht niet op integriteitsonderzoek wethouders

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen