Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 14:35

De kersverse Brunssumse wethouder Jo Palmen komt al jaren in het nieuws door zijn omstreden uitspraken en het uitschelden van collega’s.

Zijn benoeming komt dan ook als een verrassing.

Achterlijke Heinie
Burgemeester Winants wordt in 2015 door Palmen, die in het dagelijks leven jurist is, uitgescholden voor ‘achterlijke Heinie’ en ‘ouwehoer’. Hij blijft tijdens de raadsvergadering maar doorpraten, terwijl hem het woord al is ontnomen. Ook na schorsing van de vergadering blijft Palmen doorgaan met het beledigen van fractievoorzitter Dautzenberg. Deze werd uitgescholden voor ‘verkenskop’. Dit leidt uiteindelijk zelfs tot een veroordeling bij de rechtbank.

Lees ook: Burgemeester sceptisch over benoeming wethouders

Video: L1

Miljoen
Kort na de uitspraak vervalt Palmen echter weer in zijn oude gedrag. Hij zou Winants ‘… het wel leren op een manier die hij niet meer zou vergeten’ en hij dreigt de burgervader en een mede-raadslid ‘recht te kloppen’. Niet veel later haalt Jo Palmen weer het nieuws met zijn eis van één miljoen euro van de gemeente waarvoor hij dan zelf raadslid is. Het gaat om een stuk grond. Er wordt een externe deskundige gevraagd de schadeclaim te beoordelen.

Lees ook: Brunssum overweegt stappen tegen rellend raadslid

Integriteit
Vanwege deze claim loopt er een integriteitsonderzoek naar Palmen. Mocht blijken dat er sprake is van belangenverstrengeling, zal hem worden verzocht op te stappen als raadslid of zijn claim van één miljoen euro in te trekken. Het is opmerkelijk dat Jo Palmen is geïnstalleerd als wethouder, nog voordat het integriteitsonderzoek is afgerond.

Lees ook: Brunssum wacht niet op integriteitsonderzoek wethouders

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen