Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Palmen: Van rellend raadslid tot omstreden wethouder

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 14:35

De kersverse Brunssumse wethouder Jo Palmen komt al jaren in het nieuws door zijn omstreden uitspraken en het uitschelden van collega’s.

Zijn benoeming komt dan ook als een verrassing.

Achterlijke Heinie
Burgemeester Winants wordt in 2015 door Palmen, die in het dagelijks leven jurist is, uitgescholden voor ‘achterlijke Heinie’ en ‘ouwehoer’. Hij blijft tijdens de raadsvergadering maar doorpraten, terwijl hem het woord al is ontnomen. Ook na schorsing van de vergadering blijft Palmen doorgaan met het beledigen van fractievoorzitter Dautzenberg. Deze werd uitgescholden voor ‘verkenskop’. Dit leidt uiteindelijk zelfs tot een veroordeling bij de rechtbank.

Lees ook: Burgemeester sceptisch over benoeming wethouders

Video: L1

Miljoen
Kort na de uitspraak vervalt Palmen echter weer in zijn oude gedrag. Hij zou Winants ‘… het wel leren op een manier die hij niet meer zou vergeten’ en hij dreigt de burgervader en een mede-raadslid ‘recht te kloppen’. Niet veel later haalt Jo Palmen weer het nieuws met zijn eis van één miljoen euro van de gemeente waarvoor hij dan zelf raadslid is. Het gaat om een stuk grond. Er wordt een externe deskundige gevraagd de schadeclaim te beoordelen.

Lees ook: Brunssum overweegt stappen tegen rellend raadslid

Integriteit
Vanwege deze claim loopt er een integriteitsonderzoek naar Palmen. Mocht blijken dat er sprake is van belangenverstrengeling, zal hem worden verzocht op te stappen als raadslid of zijn claim van één miljoen euro in te trekken. Het is opmerkelijk dat Jo Palmen is geïnstalleerd als wethouder, nog voordat het integriteitsonderzoek is afgerond.

Lees ook: Brunssum wacht niet op integriteitsonderzoek wethouders

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen