Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Palmen over rapport: 'Positief zoals gehoopt'

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 16:40

De Brunssumse wethouder Jo Palmen noemt het rapport over zijn integriteit positief.

"Ik moet het nog bestuderen, maar het is positief, zoals ik ook had gehoopt. Dat had ook niet anders gekund", aldus Palmen na afloop van de presentatie. Verder wil hij niet ingaan op het onderzoek. Dat doet hij pas tijdens de eerstkomende raadsvergadering op 6 maart. "Wat ik vind is niet belangrijk. Belangrijk is wat de raad vindt", aldus Palmen.

Ondermijnd
Palmen had tegenover Persbureau ANP stevige kritiek op voormalig burgemeester Luc Winants. Die trad af toen Palmen weigerde op te stappen na een eerder integriteitsonderzoek. Volgens Palmen heeft Winants structureel de wet niet nageleefd en zou de voormalige burgemeester de democratie ondermijnd hebben.

Lees ook: Winants hield ontlastende informatie Jo Palmen achter

Volgens het woensdag gepresenteerde rapport vormt Jo Palmen geen groot risico voor de Brunssum. Palmen hoeft zijn wethouderspost dan ook niet op te geven, is de conclusie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen