Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Palmen over rapport: 'Positief zoals gehoopt'

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 16:40

De Brunssumse wethouder Jo Palmen noemt het rapport over zijn integriteit positief.

"Ik moet het nog bestuderen, maar het is positief, zoals ik ook had gehoopt. Dat had ook niet anders gekund", aldus Palmen na afloop van de presentatie. Verder wil hij niet ingaan op het onderzoek. Dat doet hij pas tijdens de eerstkomende raadsvergadering op 6 maart. "Wat ik vind is niet belangrijk. Belangrijk is wat de raad vindt", aldus Palmen.

Ondermijnd
Palmen had tegenover Persbureau ANP stevige kritiek op voormalig burgemeester Luc Winants. Die trad af toen Palmen weigerde op te stappen na een eerder integriteitsonderzoek. Volgens Palmen heeft Winants structureel de wet niet nageleefd en zou de voormalige burgemeester de democratie ondermijnd hebben.

Lees ook: Winants hield ontlastende informatie Jo Palmen achter

Volgens het woensdag gepresenteerde rapport vormt Jo Palmen geen groot risico voor de Brunssum. Palmen hoeft zijn wethouderspost dan ook niet op te geven, is de conclusie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen