Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Palmen opnieuw gekozen tot wethouder

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 6:21

Jo Palmen is door de gemeenteraad van Brunssum opnieuw gekozen tot wethouder. Hij kreeg 13 van de 20 uitgebrachte stemmen.

Ook de vier andere wethouders van het nieuwe college kregen volgens verwachting een meerderheid achter zich. Het gaat om Hugo Janssen van Lijst Borger, Carolus de Rijck van BCD en Math Houben en Servie L’Espoir van de progressieve lijst PAK. Houben werd als enige unaniem gekozen.

Risico
In het debat voorafgaand aan de verkiezing noemde de SP de herbenoeming van Jo Palmen 'een risico omdat die ten koste gaat van de geloofwaardigheid en aanzien van de politiek in Brunssum'. Met een verwijzing naar het feit dat de partij van Palmen er ondanks veel inspanningen niet in is geslaagd een andere wethouderskandidaat te vinden, sprak de PvdA van 'een keuze uit armoede'.

Lees hier: Palmen: 'Andere mensen bedankten voor wethoudersrol'

Gehakketak
Burgemeester Gerd Leers is positief over de nieuwe coalitie en wethouders en stelt dat een aantal 'heikele punten' zijn weggenomen. "Ik heb geprobeerd in de afgelopen maanden geprobeerd een streep te zetten onder het verleden, zodat de politici weer zakelijker kunnen kijken naar waar het om gaat: de bewoner van Brunssum, en niet het gehakketak onderling."

Jammer
De coalitiepartijen wezen erop dat alle wethouders - inclusief Jo Palmen - de integriteitstoets glansrijk hebben doorstaan. Lijst Borger vond het dan ook 'jammer dat weer over Palmen wordt gesproken' terwijl iedereen juist zegt te willen streven naar een andere bestuurscultuur.

De BCD stelde dat de integriteit van alle wethouders geborgd is omdat mogelijke risico's in kaart zijn gebracht en daar afspraken over zijn gemaakt.

Geen toeval
Fractievoorzitter Lefty Snackers van BBB/Lijst Palmen noemde het niet toevallig dat zijn partij opnieuw de grootste is geworden. "De burgers herkennen zich in ons en met name in Jo Palmen. En in vier rapporten is nu zijn integriteit bevestigd", zei hij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen