Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jo Palmen maar tijdelijk wethouder in Brunssum'

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 17:00

Jo Palmen zal niet de hele periode wethouder blijven in Brunssum. Dat melden bronnen in de Brunssumse politiek aan L1.

Hij zal het stokje naar verwachting over maximaal twee jaar overdragen aan een opvolger. Palmen wordt woensdagavond geïnstalleerd als wethouder. Dat is opmerkelijk, hij gaf eerder aan op zoek te zijn naar externe kandidaten.

Gemeentebestuurder
Daar zou ook naar zijn gezocht, maar Jo Palmen wil dat iemand van zijn eigen partij BBL/Lijst Palmen dan gemeentebestuurder wordt. Dat lukt op dit moment niet omdat de zittende raadsleden hun baan niet willen opgeven of nog te weinig ervaren zijn om wethouder te worden.

2000 voorkeursstemmen
De partij van Palmen werd bij de raadsverkiezingen van 21 maart de grootste. Jo Palmen zelf kreeg ruim 2000 voorkeursstemmen, veruit de meeste stemmen van alle kandidaten die op de verschillende lijsten stonden.

Integriteitsonderzoek positief
Net als de andere vier wethouders die woensdagavond geïnstalleerd worden heeft Jo Palmen een integriteitsonderzoek positief doorstaan. Toch is niet iedereen blij met het feit dat Palmen wederom plaatsneemt in het
Brunssumse college. De VVD vindt het onbegrijpelijk dat Palmen opnieuw wethouder wordt.

Vertrouwen
Gouverneur Theo
Bovens reageert schriftelijk: 'De verkiezing van wethouders is zoals bekend het primaat van de gemeenteraad. Ik heb vertrouwen in de aanpak van waarnemend burgemeester Gerd Leers om de bestuurlijke verhoudingen in Brunssum te normaliseren en het integriteitsbewustzijn te bevorderen.'

Jo Palmen krijgt in Brunssum de portefeuille ruimtelijke ordening.

De persconferentie is om 18:00 uur live te volgen via 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen