Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Klerken (69) op weg naar 800e hardloopwedstrijd

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 22:26

Jo Klerken start over een paar weken in zijn 800e hardloopwedstrijd. De 69-jarige atleet hoopt die prestatie in de Bridge to Bridge Run in zijn woonplaats Blerick te leveren.

Klerken begon pas op zijn 31e met hardlopen, fietsen, zwemmen en een combinatie daarvan.

Spataderen
Voor die tijd had hij in Blerick gevoetbald, maar omdat hij spataderen had, werd hem aangeraden daarmee te stoppen. "Dat werd te gevaarlijk", vertelt hij tegen L1. Zijn collega's in het ziekenhuis in Tegelen nodigden hem uit met hen te gaan hardlopen. Zijn arts had daar geen bezwaar tegen. Klerken startte met vijf kilometer, maar breidde de afstanden uit tot tien kilometer en ging ook halve en hele marathons lopen.

Droom
De atleet heeft inmiddels aardig wat wedstrijden achter de kiezen en liep onder meer 52 halve marathons, 9 hele marathons, ruim 140 run bike runs en 82 triatlons. De beste herinneringen bewaart hij aan de Marathon van New York. "Het is altijd mijn droom geweest. Ik heb daar met de lopersgroep een heel jaar voor getraind en werd vooraf gewaarschuwd voor de laatste 7,5 kilometer in het park. Het was daar heel zwaar, maar ik heb daar een prachtige week gehad."

Hartritmestoornissen
In het voorjaar leek aan zijn atletiekcarrière een einde te komen toen bij de sportkeuring bleek dat hij hartritmestoornissen had. Hij is toen in Maastricht behandeld, inmiddels helemaal hersteld en weer volop aan het trainen voor de komende wedstrijden. "Ik besteed elke week heel wat uren aan training", vertelt de senior. Hij prijst zich gelukkig met een vrouw die weet wat hij allemaal moet doen om prestaties te kunnen leveren. "Zij heeft meerdere bestuurlijke functies vervuld en regelt alles voor mij tot de inschrijvingen toe. Ik hoef me nergens druk om te maken."

Herinneringen
Klerken verheugt zich op de Bridge tot Bridge Run, die over een maand op het programma staat. "Ik kom dan door de straat waar ik een aantal jaren gewoond heb. Dat zal zeker de nodige herinneringen oproepen", aldus Klerken die niet van plan is na de 800e wedstrijd zijn atletiekschoenen aan de wilgen te hangen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen