Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jo Klerken (69) op weg naar 800e hardloopwedstrijd

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 22:26

Jo Klerken start over een paar weken in zijn 800e hardloopwedstrijd. De 69-jarige atleet hoopt die prestatie in de Bridge to Bridge Run in zijn woonplaats Blerick te leveren.

Klerken begon pas op zijn 31e met hardlopen, fietsen, zwemmen en een combinatie daarvan.

Spataderen
Voor die tijd had hij in Blerick gevoetbald, maar omdat hij spataderen had, werd hem aangeraden daarmee te stoppen. "Dat werd te gevaarlijk", vertelt hij tegen L1. Zijn collega's in het ziekenhuis in Tegelen nodigden hem uit met hen te gaan hardlopen. Zijn arts had daar geen bezwaar tegen. Klerken startte met vijf kilometer, maar breidde de afstanden uit tot tien kilometer en ging ook halve en hele marathons lopen.

Droom
De atleet heeft inmiddels aardig wat wedstrijden achter de kiezen en liep onder meer 52 halve marathons, 9 hele marathons, ruim 140 run bike runs en 82 triatlons. De beste herinneringen bewaart hij aan de Marathon van New York. "Het is altijd mijn droom geweest. Ik heb daar met de lopersgroep een heel jaar voor getraind en werd vooraf gewaarschuwd voor de laatste 7,5 kilometer in het park. Het was daar heel zwaar, maar ik heb daar een prachtige week gehad."

Hartritmestoornissen
In het voorjaar leek aan zijn atletiekcarrière een einde te komen toen bij de sportkeuring bleek dat hij hartritmestoornissen had. Hij is toen in Maastricht behandeld, inmiddels helemaal hersteld en weer volop aan het trainen voor de komende wedstrijden. "Ik besteed elke week heel wat uren aan training", vertelt de senior. Hij prijst zich gelukkig met een vrouw die weet wat hij allemaal moet doen om prestaties te kunnen leveren. "Zij heeft meerdere bestuurlijke functies vervuld en regelt alles voor mij tot de inschrijvingen toe. Ik hoef me nergens druk om te maken."

Herinneringen
Klerken verheugt zich op de Bridge tot Bridge Run, die over een maand op het programma staat. "Ik kom dan door de straat waar ik een aantal jaren gewoond heb. Dat zal zeker de nodige herinneringen oproepen", aldus Klerken die niet van plan is na de 800e wedstrijd zijn atletiekschoenen aan de wilgen te hangen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen