Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Klerken (69) op weg naar 800e hardloopwedstrijd

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 22:26

Jo Klerken start over een paar weken in zijn 800e hardloopwedstrijd. De 69-jarige atleet hoopt die prestatie in de Bridge to Bridge Run in zijn woonplaats Blerick te leveren.

Klerken begon pas op zijn 31e met hardlopen, fietsen, zwemmen en een combinatie daarvan.

Spataderen
Voor die tijd had hij in Blerick gevoetbald, maar omdat hij spataderen had, werd hem aangeraden daarmee te stoppen. "Dat werd te gevaarlijk", vertelt hij tegen L1. Zijn collega's in het ziekenhuis in Tegelen nodigden hem uit met hen te gaan hardlopen. Zijn arts had daar geen bezwaar tegen. Klerken startte met vijf kilometer, maar breidde de afstanden uit tot tien kilometer en ging ook halve en hele marathons lopen.

Droom
De atleet heeft inmiddels aardig wat wedstrijden achter de kiezen en liep onder meer 52 halve marathons, 9 hele marathons, ruim 140 run bike runs en 82 triatlons. De beste herinneringen bewaart hij aan de Marathon van New York. "Het is altijd mijn droom geweest. Ik heb daar met de lopersgroep een heel jaar voor getraind en werd vooraf gewaarschuwd voor de laatste 7,5 kilometer in het park. Het was daar heel zwaar, maar ik heb daar een prachtige week gehad."

Hartritmestoornissen
In het voorjaar leek aan zijn atletiekcarrière een einde te komen toen bij de sportkeuring bleek dat hij hartritmestoornissen had. Hij is toen in Maastricht behandeld, inmiddels helemaal hersteld en weer volop aan het trainen voor de komende wedstrijden. "Ik besteed elke week heel wat uren aan training", vertelt de senior. Hij prijst zich gelukkig met een vrouw die weet wat hij allemaal moet doen om prestaties te kunnen leveren. "Zij heeft meerdere bestuurlijke functies vervuld en regelt alles voor mij tot de inschrijvingen toe. Ik hoef me nergens druk om te maken."

Herinneringen
Klerken verheugt zich op de Bridge tot Bridge Run, die over een maand op het programma staat. "Ik kom dan door de straat waar ik een aantal jaren gewoond heb. Dat zal zeker de nodige herinneringen oproepen", aldus Klerken die niet van plan is na de 800e wedstrijd zijn atletiekschoenen aan de wilgen te hangen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen