Overslaan en naar de inhoud gaan

Jo Bonfrère ontkent beschuldigingen in kort geding

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 19:20

MVV-icoon Jo Bonfrère ontkent dat hij belastende uitspraken heeft gedaan over Clemens Westerhof, de voormalig bondscoach van Nigeria. Dat bleek dinsdag tijdens het kort geding dat in de rechtbank van Arnhem werd gehouden.

Omkopen
Westerhof had het kort geding aangespannen tegen zijn voormalig assistent-trainer bij Nigeria. Westerhof beweert dat Bonfrère onlangs in een Nigeriaanse radio-uitzending heeft gezegd dat Westerhof zich heeft laten omkopen tijdens het WK van 1994.

Lees ook: MVV-icoon Bonfrère voor rechter na beschuldiging omkoping

Bonfrère ontkent
Westerhof zou 100.000 dollar hebben gekregen om de wedstrijd in de achtste finale tegen Italië te verliezen. Bonfrère meldde in de rechtszaal dat hij niet gezegd had dat Westerhof de wedstrijd heeft verkocht, maar dat een speler dat had beweerd. Daar gelooft Westerhof niets van. "Een speler zou dat gezegd hebben? Hij heeft het zelf gezegd op de radio in Nigeria. Als hij dat niet toegeeft, laat ik die vent van de radio hierheen komen uit Nigeria. Dan betaal ik zijn vliegticket wel", zegt Westerhof voor de camera van Omroep Gelderland.

Gebrouilleerd
De 74-jarige Bonfrère was zelf aanwezig in Arnhem, maar wou niet reageren op vragen van de pers. Westerhof deed wel zijn verhaal. Duidelijk is wel dat de twee gebrouilleerd zijn. "Ik heb geen waardering meer voor Bonfrère. Mijn relatie met hem is naar de klote. Hij is een leugenaar. Ik kan geen respect meer voor hem opbrengen. Hoe kun je nou zeggen dat ik een wedstrijd heb verkocht, op het WK." Westerhof (80) voelt zich in zijn goede naam aangetast. Hij eist rectificatie. De rechter doet binnen twee weken uitspraak in de zaak.

WK 1994
In 1994 ging Nigeria in de achtste finale met 2-1 onderuit, na een 1-0 voorsprong bij de rust. Het eerste Italiaanse doelpunt viel in de 89e minuut. Het winnende doelpunt kwam in de 12e minuut van de verlenging uit een strafschop.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen