Overslaan en naar de inhoud gaan

Jihadist Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 3 maart 2018 - 7:40

Een arrestatieteam heeft maandag met gebruik van een granaat de ’extreem gevaarlijke’ jihadist Mohammed G. uit zijn Maastrichtse flat gekregen.

De reclassering acht hem in staat om aanslagen te plegen. Justitie laat weten dat hij is aangehouden vanwege 'een ernstig geweldsmisdrijf' en heeft de arrestatie niks te maken met terrorisme. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag.

Leger des Heils
De Iraaks-Nederlandse G. verbleef, voorzien van een enkelband, in een flat van het Leger des Heils in Maastricht. Hij was sinds oktober vrij na een veroordeling tot drie jaar en tbs met voorwaarden. De man staat wat terreurdreiging betreft al jaren boven aan de lijstjes van justitie en de inlichtingendienst. In 2012 werd hij na een bericht van de AIVD ook al van zijn bed gelicht.

Lees ook: Drie jaar cel voor jihadist Mohammed G.

Kruisboog
De politie vond bij hem thuis een kruisboog, een zwaard, messen, afscheidsbrieven, volgepakte rugzakken en extreem-islamitische boeken. Op zolder had G. een schietbaan waar hij trainde. Hij deed verschillende pogingen om uit te reizen naar Syrië of Irak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen