jihadist Mohammed G.

Daklozen half jaar na aanhouding jihadist weer welkom

Het Leger des Heils wil een half jaar na de aanhouding van jihadist Mohammed G. weer daklozen toelaten in de Witte Flat in Maastricht.

jihadist Mohammed G.
'Mohammed G. werkte samen met IS-topman Afrika'

Mohammed G., die wordt verdacht van betrokkenheid bij een fataal afgelopen ontvoering in Zuid-Afrika, heeft in nauw contact gestaan met de hoogstgeplaatste woordvoerder van Islamitische Staat (IS) in Afrika.

'Dodelijke ontvoering linkt Mohammed G. aan terrorisme'

Maastrichtenaar Mohammed G. wordt door justitie nu officieel verdacht van deelname aan een terroristische organisatie, vanwege een dodelijke ontvoering in Zuid-Afrika.

jihadist Mohammed G.
Gevangenisstraf voor Limburgse jihadist

De 28-jarige Mohammed G. uit Maastricht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Elf Limburgers in databank jihadgangers

Van de 163 Nederlandse jihadgangers die sinds 2012 afreisden naar Syrië en Irak, komen er 11 uit Limburg.

Burgemeester Maastricht wil meer openheid radicalisering

De tijd is voorbij om radicalisering van jongeren te negeren. Dat zei burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht donderdagavond in een interview in het programma Nieuwsuur.

Is zelfmoordjihadist Sultan Berzel wel echt dood?

Ondanks een dna-match zijn er nog twijfels over de dood van de Maastrichtse jihadist Sultan Berzel. Zijn vader gelooft niet dat Sultan dood is. En ook de opsporingsdiensten nemen het zekere voor het onzekere.

Maastrichtse jihadist Mohammed G. gaat in hoger beroep

Jihadist Mohammed G. (27) uit Maastricht gaat in hoger beroep tegen het vonnis van drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden. Het vonnis viel zwaarder uit dan de eis.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten