Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jihadganger Mohammed G. opnieuw opgepakt

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 6:00

Een arrestatieteam heeft terreurverdachte Mohammed G. (26) uit Maastricht afgelopen vrijdag opnieuw aangehouden in zijn woonplaats, omdat hij van plan was naar Syrië of Irak te reizen.

Daar wil hij naartoe om deel te nemen aan de gewapende strijd van terreurbeweging Islamitische Staat. Ook was hij op zoek naar een vals paspoort, stelt het Landelijk Parket. Dat schrijven Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad.

AIVD
Ambtsberichten van de geheime dienst AIVD deze zomer waren reden voor het starten van een strafrechtelijk onderzoek, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Hij wil niets zeggen over de inzet van opsporingsmiddelen.

Terroristische activiteiten
G. werd eind april al van zijn bed gelicht op verdenking van het voorbereiden van of deelnemen aan terroristische activiteiten. De rechter vond het bewijs onvoldoende; twee weken later werd G. weer vrijgelaten. Zijn paspoort kreeg hij evenwel niet terug van justitie. De procedure daarover liep nog, zegt G.’s advocaat Serge Weening.

Lees ook: Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij

Ontoerekeningsvatbaar
Eerder dit jaar reisde Mohammed G. naar Irak en poogde daar naar eigen zeggen op sociale media zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Dat is niet gelukt. Hij keerde in het voorjaar terug in Maastricht. G. werd in 2013 schuldig bevonden aan het plannen van een jihadreis. Hij werd volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en moest naar een psychiatrische kliniek.

Lees ook: Terreurverdachte uit Maastricht propageert IS

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
Ook tweede twitterprofiel terreurverdachte verwijderd
Terreurverdachte uit Maastricht propageert IS
Terreurverdachte Maastricht langer vast
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen