Overslaan en naar de inhoud gaan

Jihadganger Mohammed G. opnieuw opgepakt

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 6:00

Een arrestatieteam heeft terreurverdachte Mohammed G. (26) uit Maastricht afgelopen vrijdag opnieuw aangehouden in zijn woonplaats, omdat hij van plan was naar Syrië of Irak te reizen.

Daar wil hij naartoe om deel te nemen aan de gewapende strijd van terreurbeweging Islamitische Staat. Ook was hij op zoek naar een vals paspoort, stelt het Landelijk Parket. Dat schrijven Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad.

AIVD
Ambtsberichten van de geheime dienst AIVD deze zomer waren reden voor het starten van een strafrechtelijk onderzoek, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Hij wil niets zeggen over de inzet van opsporingsmiddelen.

Terroristische activiteiten
G. werd eind april al van zijn bed gelicht op verdenking van het voorbereiden van of deelnemen aan terroristische activiteiten. De rechter vond het bewijs onvoldoende; twee weken later werd G. weer vrijgelaten. Zijn paspoort kreeg hij evenwel niet terug van justitie. De procedure daarover liep nog, zegt G.’s advocaat Serge Weening.

Lees ook: Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij

Ontoerekeningsvatbaar
Eerder dit jaar reisde Mohammed G. naar Irak en poogde daar naar eigen zeggen op sociale media zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Dat is niet gelukt. Hij keerde in het voorjaar terug in Maastricht. G. werd in 2013 schuldig bevonden aan het plannen van een jihadreis. Hij werd volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en moest naar een psychiatrische kliniek.

Lees ook: Terreurverdachte uit Maastricht propageert IS

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
Ook tweede twitterprofiel terreurverdachte verwijderd
Terreurverdachte uit Maastricht propageert IS
'Rechtbank krijgt moeilijk vat op jihadist Maastricht'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen