Overslaan en naar de inhoud gaan

Jihadbruid Aïcha dag en nacht bewaakt op geheime locatie

Geplaatst opzondag 30 november 2014 - 15:54

De 19-jarige Maastrichtse jihadbruid Aïcha die dinsdagmiddag is vrijgelaten door justitie wordt streng bewaakt.

Ze zit op een geheime locatie waar constant bewaking aanwezig is. Ook haar advocaat Francoise Landerloo weet niet waar ze verblijft. Aïcha's telefoon wordt eerst opgepakt door bewakers. Verder mag ze het huis niet zonder bewaking verlaten en alleen indien strikt noodzakelijk.

Leven in gevaar
Aïcha werkt vrijwillig mee aan deze maatregelen omdat justitie concrete signalen heeft ontvangen dat haar leven in gevaar is. De beveiliging die ze nu krijgt is te vergelijken met een getuigebeschermingsprogramma.

Schorschingsvoorwaarden
Er zijn ook bepaalde voorwaarden aan de vrijlating, die zijn niet vrijwillig. Zo mag Aïcha Maastricht niet in om te voorkomen dat er onrust bestaat. Ook mag ze geen contact hebben met de buitenwereld via social media, mag ze het land niet verlaten en moet ze meewerken aan een psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

Omar Yilmaz
De Maastrichtse Aïcha was in februari per trein naar Turkije gereisd om vervolgens in buurland Syrië te trouwen met Omar Yilmaz, een Turks-Nederlandse jihadist en ex-militair. Moeder Monique hoorde vanaf april niets meer van haar dochter en besloot om Aïcha terug te halen. Toen ze terugkeerde in Nederland werd ze meteen op Schiphol gearresteerd.

Ze wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie, het trainen van terroristen en voorbereidende handelingen voor terroristische activiteiten. Per week wordt gekeken of de strenge beveiliging noodzakelijk is.

Bekijk onderstaand een interview met Aïcha's advocaat of zie de mediabox.

Dit artikel is gedeeld via onze gratis WhatsApp service: HeadsApp. Meld je ook aan!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Hoes wil Aïcha niet in Maastricht hebben
Jihadganger Mohammed G. opnieuw opgepakt
Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
Hoogzwangere terreurverdachte Ramona S. vrijgelaten
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen