Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jihadbruid Aïcha dag en nacht bewaakt op geheime locatie

Geplaatst opzondag 30 november 2014 - 15:54

De 19-jarige Maastrichtse jihadbruid Aïcha die dinsdagmiddag is vrijgelaten door justitie wordt streng bewaakt.

Ze zit op een geheime locatie waar constant bewaking aanwezig is. Ook haar advocaat Francoise Landerloo weet niet waar ze verblijft. Aïcha's telefoon wordt eerst opgepakt door bewakers. Verder mag ze het huis niet zonder bewaking verlaten en alleen indien strikt noodzakelijk.

Leven in gevaar
Aïcha werkt vrijwillig mee aan deze maatregelen omdat justitie concrete signalen heeft ontvangen dat haar leven in gevaar is. De beveiliging die ze nu krijgt is te vergelijken met een getuigebeschermingsprogramma.

Schorschingsvoorwaarden
Er zijn ook bepaalde voorwaarden aan de vrijlating, die zijn niet vrijwillig. Zo mag Aïcha Maastricht niet in om te voorkomen dat er onrust bestaat. Ook mag ze geen contact hebben met de buitenwereld via social media, mag ze het land niet verlaten en moet ze meewerken aan een psychologisch en psychiatrisch onderzoek.

Omar Yilmaz
De Maastrichtse Aïcha was in februari per trein naar Turkije gereisd om vervolgens in buurland Syrië te trouwen met Omar Yilmaz, een Turks-Nederlandse jihadist en ex-militair. Moeder Monique hoorde vanaf april niets meer van haar dochter en besloot om Aïcha terug te halen. Toen ze terugkeerde in Nederland werd ze meteen op Schiphol gearresteerd.

Ze wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie, het trainen van terroristen en voorbereidende handelingen voor terroristische activiteiten. Per week wordt gekeken of de strenge beveiliging noodzakelijk is.

Bekijk onderstaand een interview met Aïcha's advocaat of zie de mediabox.

Dit artikel is gedeeld via onze gratis WhatsApp service: HeadsApp. Meld je ook aan!

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Burgemeester Hoes wil Aïcha niet in Maastricht hebben
Terreurverdachte uit Maastricht komt vrij
Jihadganger Mohammed G. opnieuw opgepakt
Hoogzwangere terreurverdachte Ramona S. vrijgelaten
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen