Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jihad-ronselaar azc Echt gaat in hoger beroep

Geplaatst opwoensdag 10 mei 2017 - 11:55

De 28-jarige Mohammed A. gaat in hoger beroep tegen de celstraf van vier jaar, die de rechtbank in Roermond hem vorige maand oplegde.

Dit omdat de Marokkaan actief had geworven voor de gewapende strijd in het kalifaat van Islamitische Staat (IS). Dat deed hij vorig jaar in het azc in Echt, waar hij sinds ruim een week verbleef.

Absurd
Raadsman Michiel Pestman van A. bevestigde berichtgeving hierover in De Limburger. Volgens Pestman is de opgelegde strafmaat absurd, en beroept zijn cliënt zich op vrijheid van meningsuiting. Er is volgens de raadsman geen reden de man te straffen.

Wel of niet geworven?
A. verklaarde voor de rechtbank aanhanger te zijn van IS, maar ontkende ervoor te hebben geworven. Twee getuigen beweren echter van wel, en de rechtbank geloofde hen. A. liet hen filmpjes zien waarop "ongelovigen" door IS-strijders werden afgeslacht. Bovendien was hij contactpersoon voor de IS. Hij kwam in Echt terecht na een na een afgewezen asielverzoek in Duitsland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Jihadronselaar opgepakt in asielzoekerscentrum Echt
4 jaar cel voor ronselen IS in asielzoekerscentrum
Zaak van ronselaar azc Echt aangehouden
Cel voor wanhopige asielzoeker die brand wilde stichten
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen