Overslaan en naar de inhoud gaan

Jezus te water en nieuwe premièredatum Passiespelen bekend

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 18:01

De Passiespelen in Tegelen zijn, net zoals veel evenementen, met een jaar uitgesteld en vinden volgend jaar op 18 april plaats.

Dat liet regisseur Ceel Rullens via een speciale videoboodschap weten aan zijn acteurs en crew.

Voeten wassen
Tussen alle ellende door was er op Witte Donderdag dus toch nog iets goeds te melden voor de cast en crew die 370 mannen en vrouwen telt. Traditioneel wast Rullens deze dag de voeten van al zijn acteurs, maar omdat de Passiespelen door de coronacrisis zijn uitgesteld, gaat dat dit jaar niet door.

Kuitdiep
De regisseur zit daardoor met opgestroopte broekspijpen kuitdiep in het water van het Jaomerdal. "We nemen wekelijks een videoboodschap op. Op die manier probeer je iedereen er bij te houden, maar dat is nu nogal een klus. Eigenlijk zouden we over zes weken op de planken staan."

Voetenwassing
De voetenwassing van zijn 58 acteurs op een rijtje in het decor van het openluchttheater is een ritueel als de premièredatum van de Passiespelen in zicht komt. In deze dagen geldt het als een samenscholing die ten strengste verboden is, dus staat Rullens er alleen voor met een beeld van de Lieve Heer.

Jezusbeeld
Het Jezusbeeld dat hij te water draagt voor de videoboodschap komt uit zijn ouderlijk huis in Breda. Het stond op een tafeltje naast de telefoon. Het verweerde icoon is samen met Rullens het enige met natte voeten deze donderdag.

Wanhoopskreet
Op de vraag hoe lang het gevoelsmatig duurt tot dat het 18 april 2021 is slaakt hij bijna een wanhoopskreet: "Iets meer dan een jaar. De lijdensweg van Jezus was erger; daar moeten we ons maar aan vasthouden."

Lijdensweg
De Passiespelen in Tegelen over de lijdensweg van Christus worden iedere vijf jaar opgevoerd in Openluchttheater De Doolhof. Volgend jaar zijn 25 voorstellingen gepland.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen