Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdzorgmedewerker belaagd vanwege ontuchtzaak

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:31

Een medewerker van Stichting Jeugdzorg St. Joseph (SJSJ) wordt belaagd na het nieuws over een ontuchtzaak binnen de jeugdinstelling. De man heeft exact dezelfde initialen als de verdachte en komt ook uit Valkenburg.

"Mensen spreken hem aan op het nieuws. Eddy heeft het gevoel dat hij zich moet verdedigen voor iets dat hij niet gedaan heeft, terwijl hij al twintig jaar een vlekkeloze reputatie heeft en al deze jaren zijn werkzaamheden integer uitvoert. Onze medewerker is daar erg emotioneel onder", laat woordvoerster Jacqueline Nelissen van SJSJ weten.

Ontucht
Donderdag werd bekend dat justitie de 48-jarige Edy M. uit Valkenburg gaat vervolgen voor ontucht met twee jonge vrouwen. De man werkte tussen augustus 2015 en juli 2016 met kwetsbare jongeren binnen de stichting. Hij zou in deze periode ontucht hebben gepleegd met vrouwelijke cliënten, die op dat moment tussen de 22 en 24 jaar oud waren.

Lees ook: 'Jeugdzorgmedewerker maakte misbruik van jongeren'

Nadat de zaak aan het licht kwam, raakte Edy M. zijn baan in de jeugdzorg kwijt. De woordvoerster benadrukt dat de verdachte niet meer voor SJSJ werkt.

Roodgloeiend
SJSJ-medewerker Eddy wordt sinds donderdag door allerlei mensen belaagd. "Na de nieuwsuitzending van L1 brak de hel los. Zijn telefoon staat sindsdien roodgloeiend. Mensen komen verhaal bij hem halen, stellen hem vragen en kijken hem scheef aan", zegt de woordvoerster van de stichting.

Groot hart
"Eddy werkt al twintig jaar bij ons. Hij heeft een groot hart voor onze jongeren en heeft niks met deze zaak te maken", aldus de woordvoerster. "We vinden het heel vervelend dat we betrokken zijn bij de zaak, maar we vinden het des te vervelender voor deze medewerker."

In overleg met de betrokken medewerker Eddy is ervoor gekozen niet zijn volledige achternaam te noemen in onze berichtgeving.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen