Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdzorg en Midden-Limburg steggelen over kwart miljoen

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 17:38

Zeven Midden-Limburgse gemeenten zijn niet van plan om Bureau Jeugdzorg nog een kwart miljoen euro uit te keren.

Dat blijkt uit het hoger beroep dat deze gemeenten hebben aangespannen tegen de welzijnsorganisatie bij de Raad van State.

Vonnis
Het hoger beroep vloeit voort uit een vonnis van de rechtbank in Roermond. Die vond namelijk dat Echt-Susteren, Leudal, Roermond, Maasgouw en Weert het bedrag van 250.000 euro wél moet betalen aan Bureau Jeugdzorg. Roerdalen en Nederweert waren geen deelgenoot in de procedure bij de Roermondse rechtbank, maar doen wel mee in het hoger beroep bij de Raad van State.

Meningsverschil
Het meningsverschil tussen de gemeenten en het bureau gaat over de subsidie voor het jaar 2016. Bureau Jeugdzorg is van mening dat de gemeenten 250.000 euro te weinig hebben betaald over dat jaar. De gemeenten zijn het daar niet mee eens. Die zeggen dat er voor het jaar 2015 afspraken zijn gemaakt, maar niet voor 2016. Het bureau vindt, net als de Roermondse rechter, dat die afspraken van 2015 ook voor 2016 gelden en dat dat bovendien ook mondeling zo is afgesproken.

Raad van State
De rechtbank gaat in die redenering mee. De gemeenten niet, vandaar het hoger beroep bij de Raad van State.

Wanneer het hoger beroep plaatsvindt is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen