Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdzorg en Midden-Limburg steggelen over kwart miljoen

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 17:38

Zeven Midden-Limburgse gemeenten zijn niet van plan om Bureau Jeugdzorg nog een kwart miljoen euro uit te keren.

Dat blijkt uit het hoger beroep dat deze gemeenten hebben aangespannen tegen de welzijnsorganisatie bij de Raad van State.

Vonnis
Het hoger beroep vloeit voort uit een vonnis van de rechtbank in Roermond. Die vond namelijk dat Echt-Susteren, Leudal, Roermond, Maasgouw en Weert het bedrag van 250.000 euro wél moet betalen aan Bureau Jeugdzorg. Roerdalen en Nederweert waren geen deelgenoot in de procedure bij de Roermondse rechtbank, maar doen wel mee in het hoger beroep bij de Raad van State.

Meningsverschil
Het meningsverschil tussen de gemeenten en het bureau gaat over de subsidie voor het jaar 2016. Bureau Jeugdzorg is van mening dat de gemeenten 250.000 euro te weinig hebben betaald over dat jaar. De gemeenten zijn het daar niet mee eens. Die zeggen dat er voor het jaar 2015 afspraken zijn gemaakt, maar niet voor 2016. Het bureau vindt, net als de Roermondse rechter, dat die afspraken van 2015 ook voor 2016 gelden en dat dat bovendien ook mondeling zo is afgesproken.

Raad van State
De rechtbank gaat in die redenering mee. De gemeenten niet, vandaar het hoger beroep bij de Raad van State.

Wanneer het hoger beroep plaatsvindt is niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen