Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdvrienden Max Verstappen: 'Maakte overal race van'

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 21:03

De wil om te winnen zat er al vroeg in bij Max Verstappen. Richard Pex maakte de beginjaren van Max Verstappen in de kart van dichtbij mee: "Boterhammen eten ging ook altijd in wedstrijdvorm."

De Maasbrachtenaar begeleidde jarenlang samen met Jos Verstappen de jonge karters van het team. Dat waren zijn zoons, Yard, Jorrit, Stan én Max.

Naar Abu Dhabi
Richard en zoon Stan zijn komende zondag bij de beslissende race in Abu Dhabi aanwezig. Het wordt een bijzonder moment voor Richard, die jarenlang met zijn busje de jongens naar wedstrijden bracht. "Ik vind het geweldig om daar te mogen zijn. We hebben zo veel meegemaakt samen, dit is waar we altijd naar toe gewerkt hebben. Dat maakt me heel erg trots."

Rust
De 23-jarige Stan heeft Verstappen bewust de laatste tijd met rust gelaten. "Hij heeft veel aan zijn hoofd, maar als we elkaar zien, spelen we spelletjes of racen we op de simulator." Stan hoopt zondagavond in Abu Dhabi een feestje te kunnen vieren met zijn jeugdvriend.

Frietje speciaal
De wilskracht, concentratie en de nuchterheid zaten er al vroeg in bij Max. "Hij is niet veranderd. Vanaf de leeftijd van zes jaar heeft hij al dezelfde persoonlijkheid: gedreven en altijd nuchter gebleven. Het is nog altijd het manneke dat na een kartwedstrijd het liefst een frietje speciaal eet."

Relaxed
Stan denkt dat Max vooral in zijn hoofd heel sterk is. "Hij is heel relaxed, komt geconcentreerd over en alles lijkt gemakkelijk bij hem." In de jeugdjaren van de twee vrienden werd menig onderling wedstrijdje uitgevochten. "Max en ik waren verantwoordelijk voor het poetsen van de karts. Maar daarna deden we wedstrijdjes op skelters, quads of stepjes. Overal maakten we een race van. Dat is nog steeds zo."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen