Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdvoetballers spelen weer echte wedstrijden

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 21:46

Na acht maanden van onderlinge partijtjes spelen, is in heel Nederland de voetbaljeugd tot achttien jaar begonnen met het spelen van echte wedstrijden tegen andere clubs.

Tot en met 27 juni zijn er vier speelrondes met thuis- en uitwedstrijden in het kader van de door de KNVB georganiseerde Regiocup. Voor het eerst dit seizoen werd ook het sportpark van RKSV Groen Ster in Heerlen overspoeld met enthousiaste meisjes en jongens.

Spelvreugde
Het doel van de Regiocup is de pijn van de afgelaste competitie wat te verzachten. Ruim 30.000 jeugdteams stonden te trappelen om hun krachten te meten met leeftijdsgenoten van clubs die veelal op fietsafstand liggen van hun eigen sportpark. De wedstrijden leverden spelvreugde in optima forma op.

Video: L1

Echte tegenstanders
De jeugdspelers van RKSV Groen Ster hadden niet als enigen last van onwennigheid en wedstrijdspanning. Veel jeugdleiders op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide hadden moeite om het goede veld te vinden. Toch begonnen de meeste wedstrijden zo'n tien minuten te vroeg, omdat de jeugd niet te houden was.

Bij de wedstrijden mogen de opvoeders en leiders die het team naar de bestemming hebben gereden langs de kant staan. De overijverig voetballende jeugdspelers zorgden in een uiterst sportieve sfeer ervoor dat RKSV Groene Ster weer volop tot leven kwam. Groene Ster voorzitter Jos op 't Eijnde was niet voor niets in z'n nopjes: "De laatste acht maanden zijn er wel allerlei activiteiten binnen de club geweest, maar dit is toch waar je het als club voor doet. Je wil dat de teams tegen echte tegenstanders spelen. En dat is vandaag gebeurd: fantastisch!"

Leeftijdsgrens
Veel Limburgse verenigingen, onder meer RKSV Bekkerveld, Sportclub Jekerdal, VV Schaesberg, SV Venray en RKHBS, konden nog niet al hun jeugdteams weer de wei in sturen. Op 't Eijnde was net als voorzitters van andere voetbalclubs teleurgesteld in de gestelde leeftijdsgrens voor deelname aan de Regiocup. "Onze spelers van Onder 19-1 en Onder 19-2 hebben ook acht maanden steeds getraind en onderlinge partijtjes gespeeld. Die staan ook te trappelen om weer officiële wedstrijden te spelen. Het is vanuit de overheid helaas bepaald dat zij niet aan de komende reeks officiële wedstrijden kunnen meedoen."

Bevrijdingsdag
Alsof corona definitief verleden tijd is, zo levendig klonk het op de overvolle velden op sportpark Pronsebroek. Jeugdcoördinator Dave Schepers, tevens leider van Groene Ster Onder 10-2, zag kinderen door de Regiocup weer hun energie op een sportieve manier kwijt konden. "Hier doe je het allemaal voor. De kinderen trainden deze week fanatieker dan in de voorafgaande acht maanden bij elkaar. Dat zegt genoeg. Iedereen had er heel veel zin in. Vooral omdat er weer een uitdaging was om eens te kijken wat een wedstrijd tegen een echte tegenstander kon opleveren. Ook al hebben we verloren van SV Haslou uit Elsoo, nu er weer meer mogelijk is, voelt deze 5 juni voor ons als club en zeker voor onze jonge spelers aan als een bevrijdingsdag."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen