Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdtrainer Juul Franssen voorspelde WK-brons

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 14:26

Voordat de Reuverse Juul Franssen de bronzen partij op het WK judode, voorspelde haar jeugdtrainer Eddy van de Pol al dat ze een medaille zou pakken.

"Ik was al blij dat ze tegen de Duitse Martyna Trajdosop had geloot", reageert hij verheugd. "Ik heb contact gehad met Juuls zus Kim en was ervan overtuigd dat het ging lukken. Tegen haar heb ik gezegd: dit gaat ze pakken. En als het iemand verdiende dan was het Juul wel."

Gigantisch hard gewerkt
Na de gewonnen partij werd Juul Franssen heel emotioneel. Dat snapt de judotrainer als geen ander. "Ze heeft altijd gigantisch hard gewerkt, maar ook veel pech meegemaakt. Juul heeft zich telkens moeten waarmaken en dan ook nog het gevecht met de judobond. Dan begrijp ik die emoties die ze losgooit na dit fantastisch moment. Je hebt drie toernooien waar je een 'echte' medaille kunt halen, dat is op het EK, het WK en de Olympische Spelen. De rest eromheen telt niet."

Lees ook: Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Juiste mentaliteit
Op haar zevende stapte Juul Franssen samen met haar zus Kim voor het eerst binnen in de sportschool van Eddy van de Pol in Helmond. Vanaf het eerste moment zag de judoleraar dat er een talent school in de Reuverse". Volgens hem waren beide meisjes uit het goede hout gesneden. "Ze konden judoën, vechten en hadden de juiste mentaliteit. Ik zag dat Juul al met een jaar of elf alles in zich had om kampioen te worden."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen