Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jeugdtrainer Juul Franssen voorspelde WK-brons

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 14:26

Voordat de Reuverse Juul Franssen de bronzen partij op het WK judode, voorspelde haar jeugdtrainer Eddy van de Pol al dat ze een medaille zou pakken.

"Ik was al blij dat ze tegen de Duitse Martyna Trajdosop had geloot", reageert hij verheugd. "Ik heb contact gehad met Juuls zus Kim en was ervan overtuigd dat het ging lukken. Tegen haar heb ik gezegd: dit gaat ze pakken. En als het iemand verdiende dan was het Juul wel."

Gigantisch hard gewerkt
Na de gewonnen partij werd Juul Franssen heel emotioneel. Dat snapt de judotrainer als geen ander. "Ze heeft altijd gigantisch hard gewerkt, maar ook veel pech meegemaakt. Juul heeft zich telkens moeten waarmaken en dan ook nog het gevecht met de judobond. Dan begrijp ik die emoties die ze losgooit na dit fantastisch moment. Je hebt drie toernooien waar je een 'echte' medaille kunt halen, dat is op het EK, het WK en de Olympische Spelen. De rest eromheen telt niet."

Lees ook: Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Juiste mentaliteit
Op haar zevende stapte Juul Franssen samen met haar zus Kim voor het eerst binnen in de sportschool van Eddy van de Pol in Helmond. Vanaf het eerste moment zag de judoleraar dat er een talent school in de Reuverse". Volgens hem waren beide meisjes uit het goede hout gesneden. "Ze konden judoën, vechten en hadden de juiste mentaliteit. Ik zag dat Juul al met een jaar of elf alles in zich had om kampioen te worden."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen