Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jeugdtrainer Juul Franssen voorspelde WK-brons

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 14:26

Voordat de Reuverse Juul Franssen de bronzen partij op het WK judode, voorspelde haar jeugdtrainer Eddy van de Pol al dat ze een medaille zou pakken.

"Ik was al blij dat ze tegen de Duitse Martyna Trajdosop had geloot", reageert hij verheugd. "Ik heb contact gehad met Juuls zus Kim en was ervan overtuigd dat het ging lukken. Tegen haar heb ik gezegd: dit gaat ze pakken. En als het iemand verdiende dan was het Juul wel."

Gigantisch hard gewerkt
Na de gewonnen partij werd Juul Franssen heel emotioneel. Dat snapt de judotrainer als geen ander. "Ze heeft altijd gigantisch hard gewerkt, maar ook veel pech meegemaakt. Juul heeft zich telkens moeten waarmaken en dan ook nog het gevecht met de judobond. Dan begrijp ik die emoties die ze losgooit na dit fantastisch moment. Je hebt drie toernooien waar je een 'echte' medaille kunt halen, dat is op het EK, het WK en de Olympische Spelen. De rest eromheen telt niet."

Lees ook: Trotse Juul Franssen na brons: 'Wil snel naar familie'

Juiste mentaliteit
Op haar zevende stapte Juul Franssen samen met haar zus Kim voor het eerst binnen in de sportschool van Eddy van de Pol in Helmond. Vanaf het eerste moment zag de judoleraar dat er een talent school in de Reuverse". Volgens hem waren beide meisjes uit het goede hout gesneden. "Ze konden judoën, vechten en hadden de juiste mentaliteit. Ik zag dat Juul al met een jaar of elf alles in zich had om kampioen te worden."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen