Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdige 'ontdekkers' filmen lege camping Elfenmeer

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 21:33

Het verlaten Elfenmeer in Herkenbosch heeft onverwachte bezoekers gekregen die zonder toestemming beelden van de leegstaande camping op YouTube knalden.

Het gaat om jongeren die onder de naam Urbex Explore de 'mooiste en engste locaties laten zien'.

Stiekem
Ze doen dat zonder uitnodiging van de vastgoedeigenaren of grondbezitters. Ze struinen gebouwen en complexen af, op zoek naar bijzondere inkijkjes. Hun ervaringen leggen ze vast op filmpjes die ze delen op YouTube.

Voor het voetlicht
Het kon dus niet uitblijven dat camping Elfenmeer een keer voor het voetlicht zou worden gebracht. De camping staat vrijwel leeg sinds december 2018. Een ideaal prooi dus voor de jonge 'Urbexers': een samenvoeging van 'Urban exploring'. Dat is een Engelse term voor het bezoeken, fotograferen en documenteren van verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

Bekijk hier de beelden, de tekst gaat verder onder de video:

Roerdalen boos
De gemeente Roerdalen is eigenaar van de camping en niet erg blij met het ongenode bezoek. Een woordvoerder laat weten dat ze het filmpje kennen. "We hebben aangifte gedaan en de beheerder van de camping opdracht gegeven om aanvullende maatregelen te treffen."

Om welke maatregelen het precies gaat, blijft in het midden. Wel laat de gemeente weten dat de overdracht aan de nieuwe eigenaar 'op overleg zal plaatsvinden'. Het gaat om de Franse onderneming Huttopia, die in eigen land tientallen campings bezit. Als alles volgens plan verloopt, komt Elfenmeer op 31 december in Franse handen.

Lees ook: Roerdalen vindt nieuwe exploitant voor Elfenmeer

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen