Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdig MVV doet zichzelf tekort tegen De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 20:41

Ondanks twee doelpunten van Joeri Schroijen, veel veerkracht en inzet heeft MVV niet kunnen stunten tegen titelkandidaat De Graafschap: 2-3

Zoals vaker dit seizoen duurde het duel een paar minuten te lang voor MVV. En in deze, aantrekkelijke wedstrijd, gaf uiteindelijk de ervaring van De Graafschap-spits Ralf Seuntjens de doorslag in de slotfase. Nadat MVV zich had terug geknokt van een achterstand.

Controle
In de openingsfase was er nog krachtsverschil tussen de nummers 18 en 4 van de Keuken Kampioen Divisie en waren de eerste mogelijkheden voor de gasten uit Doetinchem. Maar gaandeweg de eerste helft vorderde kreeg MVV meer balbezit en meer grip op de tegenstander. Dat resulteerde na ruim tien minuten ook in de openingstreffer van Joeri Schroijen.

Hij rondde, in twee instanties af, na voorbereidend werk van Raoul Last. En in die aantrekkelijke eerste helft kwam De Graafschap ook weer vrij vlot langszij toen Ralf Seuntjens met een schuiver Mike Haverkotte passeerde.

Balans
Bij MVV ontbrak onder meer Koen Kostons, omdat hij in contact was geweest met iemand die positief testte. Zelf was de middenvelder negatief tijdens de laatste controle, maar om geen enkel risico te nemen werd hij buiten de ploeg gelaten.

Het elftal van Kalezic toonde gretigheid en enthousiasme, vaak met felle duels, soms met verzorgd positiespel. MVV kreeg van De Graafschap daarvoor ook regelmatig alle ruimte en gelegenheid, maar tot échte grote Maastrichtse kansen leidde het niet. Halverwege was het duel keurig in balans: 1-1.

MVV-trainer Darije Kalezic (4 dec 2020)
Foto: Frank Kerbusch

Ervaring
De Graafschap kwam direct na de pauze op voorsprong nadat Seuntjens uit een hoekschop zijn lichaam goed gebruikte en de vrijstaande Van Heertum bediende. Haverkotte was kansloos: 1-2. Die actie van de sterke en ervaren spits leek voor het verschil te gaan zorgen tussen beide teams. En met een doelpunt en een assist was Seuntjens dus zeer bepalend voor zijn ploeg.

Het sierde MVV de handdoek niet in de ring te gooien, en bijna twintig minuten voor tijd was daar opnieuw Joeri Schroijen. Dit keer met een fraaie schuiver zette hij zijn ploeg naast De Graafschap: 2-2. Daarna bleef het spannend tot het eindsignaal en claimde de MVV'ers nog een strafschop nadat Van Heertum de bal op zijn arm kreeg, maar scheidsrechter Bakx er niets in zag. Acht minuten voor tijd zorgde Seuntjens, met zijn tweede van de avond, uiteindelijk voor 2-3 en liet MVV met lege handen achter.

Serie
De wedstrijd tegen De Graafschap was voor MVV de tweede tegen een toptegenstander deze week. Na het onnodige verlies in Nijmegen tegen NEC, nu dus ook een nederlaag tegen de Superboeren. En daarmee pakte de ploeg van trainer Darije Kalezic slechts twee punten in tien wedstrijden. Maar blijven de talenten onder de bezielende leiding van de Darije Kalezic jagen op de eerste zege sinds 25 september toen TOP Oss met 3-0 werd verslagen.

Volgende week zaterdag gaat MVV op bezoek bij FC Eindhoven.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen