Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdhonk verwoest: 'Raam ingetikt en brand gesticht'

Geplaatst opwoensdag 1 januari 2020 - 20:38

Jongerencentrum Gotcha in Roermond is op Oudjaarsdag verwoest door een brand.

De brand ontstond rond 19:30 uur in het jeugdhonk aan de Olieslagersstraat in de wijk Donderberg.

Brandstichting
"Er is een raam ingetikt en er is brand gesticht", zegt een woordvoerder van de brandweer. Het jeugdhonk is door de brand onbruikbaar geworden. Op een foto is een grote ravage te zien op de begane grond van het pand. Op een andere foto is te zien dat er ook vernielingen zijn aangebracht aan het Cruyff Court, een voetbalveldje van kunstgras.

Verdriet
"We hebben ons onwijs hard ingezet om een fijne plek voor de jeugd in de wijk te maken, een veilige en vertrouwde plek. Dit is hen in één klap afgenomen. Dat doet mij veel verdriet", zegt medewerkster Aukje van Weert op Facebook. Het pand is in het beheer van welzijnsorganisatie Wel.kom.

De schade in het jeugdhonk is zo groot dat het gebouw voorlopig niet open kan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen