Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugdgevangenis in Cadier en Keer sluit deuren

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 15:11

De Justitiële Jeugdinrichting Het Keerpunt in Cadier en Keer sluit in 2020.

Dat schrijft minister van rechtsbescherming Sander Dekker vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Met de sluiting staan ruim 100 banen op de tocht, zegt Ben Dolmans. Hij is de directeur van Het Keerpunt.

Overcapaciteit
Aanleiding voor de sluiting is volgens de minister overcapaciteit, die jaarlijks veel geld kost. In zijn brief schrijft Dekker dat er momenteel 753 plaatsen in Nederlandse jeugdgevangenissen zijn, maar dat uit ramingen blijkt dat er 358 plekken nodig zijn vanaf 2024. Cadier en Keer telt 72 plaatsen. Daarvan zijn er volgens de brief van de minister momenteel 44 in gebruik.

Schrijnend
Dolmans noemt het besluit zeer schrijnend. "Vooral omdat we kwalitatief tot de beste instellingen van Nederland behoren." Met de sluiting verdwijnt veel expertise uit Limburg, zegt de directeur. De jeugdgevangenis in Cadier en Keer is de enige in Limburg.

Eerdere dreiging
In het verleden dreigde al vaker sluiting van de enige justitiële jeugdinrichting in Limburg. In 2014 besloot het ministerie van justitie niettemin om Via Het Keerpunt open te houden. Minister Dekker beslist nu alsnog anders.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV