Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 13:59

De Wanssumse bekeerlinge Aisha krijgt heeft 270 dagen jeugddetentie, waarvan 228 voorwaardelijk, opgelegd gekregen.

Ze krijgt die straf, omdat ze zich wilde aansluiten bij de terroristische organisatie IS.

Vrije voeten
De vrouw heeft de 42 onvoorwaardelijke dagen jeugddetentie al uitgezeten. Dat betekent dat ze per direct op vrije voeten komt. De straf is niet gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Die wilde dat zij een half jaar achter de tralies verdween.

Aanslag
De 18-jarige vrouw vormt volgens justitie een groot gevaar. Ze zou betrokken zijn geweest bij de plannen voor een aanslag op een overheidsgebouw. Haar advocaat sprak dat tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen.

Vrijgesproken
De rechter ging daarin mee, en achtte het niet bewezen dat de vrouw een concrete aanslag beraamde. Ze is daarvan dan ook vrijgesproken. Er zou van een concrete dreiging geen sprake zijn geweest.

Internetverbod
Aisha werd in juni 2016 op 17-jarige leeftijd opgepakt omdat ze plannen had om uit te reizen naar Syrië. Ze kwam daarna onder voorwaarden weer vrij, maar moest opnieuw de cel in omdat ze een opgelegd internetverbod had overtreden. Vanwege haar jonge leeftijd is ze volgens het jeugdstrafrecht berecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen