Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 13:59

De Wanssumse bekeerlinge Aisha krijgt heeft 270 dagen jeugddetentie, waarvan 228 voorwaardelijk, opgelegd gekregen.

Ze krijgt die straf, omdat ze zich wilde aansluiten bij de terroristische organisatie IS.

Vrije voeten
De vrouw heeft de 42 onvoorwaardelijke dagen jeugddetentie al uitgezeten. Dat betekent dat ze per direct op vrije voeten komt. De straf is niet gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Die wilde dat zij een half jaar achter de tralies verdween.

Aanslag
De 18-jarige vrouw vormt volgens justitie een groot gevaar. Ze zou betrokken zijn geweest bij de plannen voor een aanslag op een overheidsgebouw. Haar advocaat sprak dat tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen.

Vrijgesproken
De rechter ging daarin mee, en achtte het niet bewezen dat de vrouw een concrete aanslag beraamde. Ze is daarvan dan ook vrijgesproken. Er zou van een concrete dreiging geen sprake zijn geweest.

Internetverbod
Aisha werd in juni 2016 op 17-jarige leeftijd opgepakt omdat ze plannen had om uit te reizen naar Syrië. Ze kwam daarna onder voorwaarden weer vrij, maar moest opnieuw de cel in omdat ze een opgelegd internetverbod had overtreden. Vanwege haar jonge leeftijd is ze volgens het jeugdstrafrecht berecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen