Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugddetentie voor terreurverdachte Aisha uit Wanssum

Geplaatst opdinsdag 19 december 2017 - 13:59

De Wanssumse bekeerlinge Aisha krijgt heeft 270 dagen jeugddetentie, waarvan 228 voorwaardelijk, opgelegd gekregen.

Ze krijgt die straf, omdat ze zich wilde aansluiten bij de terroristische organisatie IS.

Vrije voeten
De vrouw heeft de 42 onvoorwaardelijke dagen jeugddetentie al uitgezeten. Dat betekent dat ze per direct op vrije voeten komt. De straf is niet gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Die wilde dat zij een half jaar achter de tralies verdween.

Aanslag
De 18-jarige vrouw vormt volgens justitie een groot gevaar. Ze zou betrokken zijn geweest bij de plannen voor een aanslag op een overheidsgebouw. Haar advocaat sprak dat tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen.

Vrijgesproken
De rechter ging daarin mee, en achtte het niet bewezen dat de vrouw een concrete aanslag beraamde. Ze is daarvan dan ook vrijgesproken. Er zou van een concrete dreiging geen sprake zijn geweest.

Internetverbod
Aisha werd in juni 2016 op 17-jarige leeftijd opgepakt omdat ze plannen had om uit te reizen naar Syrië. Ze kwam daarna onder voorwaarden weer vrij, maar moest opnieuw de cel in omdat ze een opgelegd internetverbod had overtreden. Vanwege haar jonge leeftijd is ze volgens het jeugdstrafrecht berecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen