Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd wordt ingezet om Meijel vitaal te houden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 16:33

Met het evenement Dorpslab live wordt de komende dagen geprobeerd de jeugd van Meijel in te zetten om het dorp vitaal te houden.

De aftrap vond donderdag plaats met een ideeënsessie van dorpskinderen.

Juniorlab
Met de kracht van het dorp als thema wil de organisatie oude dorpskernen nieuw leven inblazen. Een onderdeel van Dorpslab live is het Juniorlab, waarin de Meijelse kinderen wordt gevraagd na te denken over de toekomst van hun dorp. "Voor veel mensen is het heel prettig om in een dorp te blijven wonen, maar als de jeugd uitvliegt vervalt ook de mantelzorg en de levendigheid in een dorp", zegt Irma van de Wildenberg van het Juniorlab. "Door de jeugd er in te betrekken hopen wij dat de levendigheid behouden kan worden."

Dagje de baas
De kinderen krijgen de opdracht om een dag de baas te zijn van hun vereniging. Jill Cranenbroek is samen met haar vriendinnen Déniek en Julia hard aan de slag gegaan om bij hun volleybalclub Peelpush een groot evenement op te gaan zetten. Tot enthousiasme van het bestuur van de sportvereniging: "We hebben met de voorzitter van Peelpush gesproken. We mogen een keer een dag de baas zijn bij de club, dan kunnen we echt onze ideeën uitwerken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen