Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jeugd wordt ingezet om Meijel vitaal te houden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 16:33

Met het evenement Dorpslab live wordt de komende dagen geprobeerd de jeugd van Meijel in te zetten om het dorp vitaal te houden.

De aftrap vond donderdag plaats met een ideeënsessie van dorpskinderen.

Juniorlab
Met de kracht van het dorp als thema wil de organisatie oude dorpskernen nieuw leven inblazen. Een onderdeel van Dorpslab live is het Juniorlab, waarin de Meijelse kinderen wordt gevraagd na te denken over de toekomst van hun dorp. "Voor veel mensen is het heel prettig om in een dorp te blijven wonen, maar als de jeugd uitvliegt vervalt ook de mantelzorg en de levendigheid in een dorp", zegt Irma van de Wildenberg van het Juniorlab. "Door de jeugd er in te betrekken hopen wij dat de levendigheid behouden kan worden."

Dagje de baas
De kinderen krijgen de opdracht om een dag de baas te zijn van hun vereniging. Jill Cranenbroek is samen met haar vriendinnen Déniek en Julia hard aan de slag gegaan om bij hun volleybalclub Peelpush een groot evenement op te gaan zetten. Tot enthousiasme van het bestuur van de sportvereniging: "We hebben met de voorzitter van Peelpush gesproken. We mogen een keer een dag de baas zijn bij de club, dan kunnen we echt onze ideeën uitwerken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen