Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd wordt ingezet om Meijel vitaal te houden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 16:33

Met het evenement Dorpslab live wordt de komende dagen geprobeerd de jeugd van Meijel in te zetten om het dorp vitaal te houden.

De aftrap vond donderdag plaats met een ideeënsessie van dorpskinderen.

Juniorlab
Met de kracht van het dorp als thema wil de organisatie oude dorpskernen nieuw leven inblazen. Een onderdeel van Dorpslab live is het Juniorlab, waarin de Meijelse kinderen wordt gevraagd na te denken over de toekomst van hun dorp. "Voor veel mensen is het heel prettig om in een dorp te blijven wonen, maar als de jeugd uitvliegt vervalt ook de mantelzorg en de levendigheid in een dorp", zegt Irma van de Wildenberg van het Juniorlab. "Door de jeugd er in te betrekken hopen wij dat de levendigheid behouden kan worden."

Dagje de baas
De kinderen krijgen de opdracht om een dag de baas te zijn van hun vereniging. Jill Cranenbroek is samen met haar vriendinnen Déniek en Julia hard aan de slag gegaan om bij hun volleybalclub Peelpush een groot evenement op te gaan zetten. Tot enthousiasme van het bestuur van de sportvereniging: "We hebben met de voorzitter van Peelpush gesproken. We mogen een keer een dag de baas zijn bij de club, dan kunnen we echt onze ideeën uitwerken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen