Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd wordt ingezet om Meijel vitaal te houden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 16:33

Met het evenement Dorpslab live wordt de komende dagen geprobeerd de jeugd van Meijel in te zetten om het dorp vitaal te houden.

De aftrap vond donderdag plaats met een ideeënsessie van dorpskinderen.

Juniorlab
Met de kracht van het dorp als thema wil de organisatie oude dorpskernen nieuw leven inblazen. Een onderdeel van Dorpslab live is het Juniorlab, waarin de Meijelse kinderen wordt gevraagd na te denken over de toekomst van hun dorp. "Voor veel mensen is het heel prettig om in een dorp te blijven wonen, maar als de jeugd uitvliegt vervalt ook de mantelzorg en de levendigheid in een dorp", zegt Irma van de Wildenberg van het Juniorlab. "Door de jeugd er in te betrekken hopen wij dat de levendigheid behouden kan worden."

Dagje de baas
De kinderen krijgen de opdracht om een dag de baas te zijn van hun vereniging. Jill Cranenbroek is samen met haar vriendinnen Déniek en Julia hard aan de slag gegaan om bij hun volleybalclub Peelpush een groot evenement op te gaan zetten. Tot enthousiasme van het bestuur van de sportvereniging: "We hebben met de voorzitter van Peelpush gesproken. We mogen een keer een dag de baas zijn bij de club, dan kunnen we echt onze ideeën uitwerken."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen