Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd Berg '28 en NEC'92 niet meer op kunstgras

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 19:49

Bij voetbalclubs Berg '28 (Berg en Terblijt) en NEC '92 (Heerlen) maken voorlopig minder gebruik van kunstgras voor de jongere spelers.

Dat blijkt uit een overzicht van de NOS. Bij NEC'28 is het kunstgras voor de hele jeugd in de ban gedaan, Berg'28 houdt de F'jes voorlopig van het kunstgras vandaan.

Kanker
De omroep onderzocht hoe amateurclubs in Nederland omgaan met de ophef die is ontstaan over mogelijke gezondheidsrisico's van kunstgras. Na een uitzending van het tv-programma Zembla raakten kunstgrasvelden met rubberen korrels in opspraak. In de uitzending zeiden deskundigen dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

Andere clubs
Afgelopen weekend werd al duidelijk dat voetbalclubs SVEB (Broekhuizenvorst) en SVH '39 (Herkenbosch) weigeren voorlopig wedstrijden op kunstgras met rubberen korrels te spelen. Ook bij SV Meerssen komt voorlopig geen enkele speler meer het kunstgrasveld op.

Uit het onderzoek van de NOS blijkt dat honderden voetbalclubs in ons land met kunstgrasvelden zich zorgen maken over de mogelijke gezondheidsrisico’s.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VV Bunde stopt met spelen op kunstgras
Vaesrade en Minor stoppen met voetballen op kunstgras
Ook jeugd van SV Hulsberg voorlopig niet op kunstgras
Gemeenten klaar met kunstgras-discussie
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen