Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeugd Berg '28 en NEC'92 niet meer op kunstgras

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 19:49

Bij voetbalclubs Berg '28 (Berg en Terblijt) en NEC '92 (Heerlen) maken voorlopig minder gebruik van kunstgras voor de jongere spelers.

Dat blijkt uit een overzicht van de NOS. Bij NEC'28 is het kunstgras voor de hele jeugd in de ban gedaan, Berg'28 houdt de F'jes voorlopig van het kunstgras vandaan.

Kanker
De omroep onderzocht hoe amateurclubs in Nederland omgaan met de ophef die is ontstaan over mogelijke gezondheidsrisico's van kunstgras. Na een uitzending van het tv-programma Zembla raakten kunstgrasvelden met rubberen korrels in opspraak. In de uitzending zeiden deskundigen dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

Andere clubs
Afgelopen weekend werd al duidelijk dat voetbalclubs SVEB (Broekhuizenvorst) en SVH '39 (Herkenbosch) weigeren voorlopig wedstrijden op kunstgras met rubberen korrels te spelen. Ook bij SV Meerssen komt voorlopig geen enkele speler meer het kunstgrasveld op.

Uit het onderzoek van de NOS blijkt dat honderden voetbalclubs in ons land met kunstgrasvelden zich zorgen maken over de mogelijke gezondheidsrisico’s.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VV Bunde stopt met spelen op kunstgras
Vaesrade en Minor stoppen met voetballen op kunstgras
Ook jeugd van SV Hulsberg voorlopig niet op kunstgras
Gemeenten klaar met kunstgras-discussie
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen