Overslaan en naar de inhoud gaan

Jetta Klijnsma: de voedselbank zal nooit verdwijnen

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 18:22

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is trots op de vele vrijwilligers van de voedselbank.

Dat zegt ze in het L1-programma AvondGasten.

Niks extra's
Klijnsma gaat over armoedebestrijding. Volgens haar is de voedselbank op dit moment noodzakelijk voor mensen die in de financiële problemen raken. "We hebben in Nederland een sociaal vangnet. Je kunt het net redden van je uitkering, maar dan heb je helemaal niks extra's. Gelukkig kunnen deze mensen terecht bij organisaties zoals de voedselbank."

Actievoeren
L1 voert sinds maandagochtend actie voor de voedselbank. Het doel is om tot en met volgende week donderdag zoveel mogelijk houdbare producten in te zamelen. Inleveren kan onder meer bij de L1-studio in Maastricht in de filialen van Albert Heijen. Ook andere regionale omroepen zamelen producten in. Vorig jaar werden ruim 121.000 spullen ingezameld.

Voorkomen
"
Voor de toekomst is het belangrijkste om te voorkomen dat voedselbanken nodig zijn. Het zou geweldig zijn als dat uiteindelijk lukt, maar we moeten niet vergeten dat we net uit een economische crisis komen."

Subsidies
Den Haag stelt elk jaar 100 miljoen euro beschikbaar voor het bestrijden van armoede. Dit jaar komt er een potje van 3,5 miljoen voor nieuwe initiatieven om armoede aan te pakken. Organisaties kunnen een subsidieaanvraag indienen bij de overheid.

Meer informatie over de L1-actie 'Samen voor de voedselbank' is te vinden op www.l1.nl/voedselbank

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Staatssecretaris op matje om 'schandelijk interview' bij L1
Doos bestemd voor voedselbank gestolen
L1 actie 'Samen voor de Voedselbank' op stoom
Voedselbank hoopt 100 gezinnen extra te helpen na L1-actie
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen