PvdA-minister wil gesprek over forse korting Philharmonie

PvdA-minister Jet Bussemaker wil met alle betrokken overheden rond de tafel over de forse korting van de provincie Noord-Brabant op de subsidie van de Philharmonie zuidnederland.

Minister over zelfmoord tiener: kijk niet weg

"Kijk niet weg" bij misstanden als de pesterijen die een vijftienjarige Heerlense scholier afgelopen weekeinde tot zelfmoord zouden hebben gedreven.

ANP
Bussemaker ziet niets in herbouw Genneperhuis

PvdA-minister Jet Bussemaker ziet niets in het plan om een deel van het Genneperhuis te herbouwen.

Juf Daisy uit Venray is leraar van het jaar

De 28-jarige Daisy Mertens uit Venray is verkozen tot leraar van het jaar.

Cultura Nova blij met subsidie

De organisatie van het Heerlense theaterfestival Cultura Nova is blij dat het tot en met 2020 toch subsidie krijgt van het Rijk.

Rianne Letschert geïnstalleerd als rector magnificus UM

Professor doctor Rianne Letschert (39) is donderdagmiddag officieel geïnstalleerd als nieuwe rector magnificus van de Universiteit Maastricht.

ANP
'Limburg krijgt ook redelijk wat subsidie'

"Er gebeuren heel veel mooie dingen in Limburg. Limburg krijgt uiteindelijk ook redelijk wat subsidie." Dat zegt minister Jet Bussemaker van Cultuur tijdens een bezoek aan Limburg.

Jet Bussemaker: 'Heerlen heeft goede activiteiten ontwikkeld'

"Ik vind dat Heerlen heel veel goede activiteiten heeft ontwikkeld", dat laat minister Jet Bussemaker donderdag weten tijdens een werkbezoek aan Zuid-Limburg.

ANP
Minister Bussemaker kijkt naar Heerlense murals

Minister Jet Bussemaker van Cultuur laat zich donderdag in Heerlen bijpraten over de muurschilderingen waarmee de stad op dit moment internationaal aandacht trekt.

Behoud banen Belastingdienst in Heerlen

Zeventig medewerkers van de Belastingdienst in Heerlen behouden hun baan.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten