Overslaan en naar de inhoud gaan

Jerry Hendriks naar eerste ronde WK

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 20:55

Jerry Hendriks is er vrijdagavond in geslaagd het hoofdtoernooi van het PDC WK darts in Londen te bereiken.

In zijn voorrondepartij versloeg de 28-jarige Venlonaar de Nieuw-Zeelander Warren Parry in twee sets: 2-0.

Hendriks op stoom
Parry mocht in de eerste set beginnen en won ook eenvoudig zijn eerste twee legs. Aangezien Hendriks, onder meer geholpen door een score van 180, ook de twee legs die hij mocht beginnen won, kwam het aan op een beslissende vijfde leg. Daarin greep Hendriks met nog maar eens een score van 180 het initiatief; Parry kreeg op 141 één pijl op dubbel 12 voor de setwinst, miste en zag daarna Hendriks direct met zijn eerste pijl dubbel 19 uitgooien: 1-0 voor Hendriks.

Maximale score
In de tweede set werd Hendriks meteen in de eerste leg gebroken waarna Parry makkelijk zijn eigen leg behield. Hendriks richtte zich evenwel op, hield zijn eigen leg, brak terug en begon de vijfde en beslissende leg met de maximale score van 180. Daarna was er geen weg meer terug voor de Nieuw-Zeelander. Even later maakte Hendriks gedecideerd het karwei af op dubbel tien.

De beloning voor Hendriks is een confrontatie in de eerste ronde van het hoofdtoernooi later op de avond tegen de nummer drie van de wereld, Peter ‘Snakebite’ Wright.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Jerry Hendriks apetrots op Van Gerwen
Darter Jerry Hendriks: darten is topsport
Jerry Hendriks plaatst zich voor WK darts
'Snakebite’ roept Jerry Hendriks halt toe op WK darts
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen