Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeroen Lenaers stelt vragen over windmolenpark Reichswald

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 12:02

CDA-Europarlementslid Jeroen Lenaers uit Stramproy vindt dat burgers aan beide kanten van de grens mee moeten kunnen beslissen als windmolens vlakbij de grens worden geplaatst.

Hij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie naar aanleiding van de plannen voor een groot windmolenpark in het Duitse Reichswald, bij het Gennepse kerkdorp Ven-Zelderheide.

Recht op inspraak
Omwonenden maken zich daar grote zorgen over. Volgens Lenaers hebben alleen Nederlandse overheden (gemeenten en provincie) recht op inspraak bij dergelijke plannen in Duitsland, burgers niet.

Hinder van molens
Hij vindt dat krom omdat Limburgers net zo veel hinder kunnen ondervinden van een Duitse windmolen als de Duitsers zelf. Het ondermijnt ook het draagvlak bij burgers voor belangrijke besluiten van de overheid, zowel in Limburg als bij onze oosterburen.

Doorn in het oog
Het Limburgse CDA-Europarlementslid erkent dat de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen 'het volste recht' heeft om een windmolen te plaatsen, maar zonder draagvlak in de regio wordt dit een doorn in het oog van burgers aan beide kanten van de grens.

Daarom moet de Europese Commissie in actie komen, stelt Lenaers.

12 windmolens
Het is de bedoeling dat de bouw van het windmolenpark in het Reichswald bij Ven-Zelderheide eind 2016 of begin 2017 van start gaat. Het gaat om 12 windmolens van 200 meter hoog.

Lees ook: Nog geen protest provincie tegen windmolenpark Reichswald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Voorlopig geen windmolens in Reichswald
Ontwikkelaar trekt stekker uit windmolenplan Reichswald
VVD vecht tegen windmolens
Gennep tekent protest aan tegen windmolenpark Reichswald
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen