Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jeroen Lenaers stelt vragen over windmolenpark Reichswald

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 12:02

CDA-Europarlementslid Jeroen Lenaers uit Stramproy vindt dat burgers aan beide kanten van de grens mee moeten kunnen beslissen als windmolens vlakbij de grens worden geplaatst.

Hij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie naar aanleiding van de plannen voor een groot windmolenpark in het Duitse Reichswald, bij het Gennepse kerkdorp Ven-Zelderheide.

Recht op inspraak
Omwonenden maken zich daar grote zorgen over. Volgens Lenaers hebben alleen Nederlandse overheden (gemeenten en provincie) recht op inspraak bij dergelijke plannen in Duitsland, burgers niet.

Hinder van molens
Hij vindt dat krom omdat Limburgers net zo veel hinder kunnen ondervinden van een Duitse windmolen als de Duitsers zelf. Het ondermijnt ook het draagvlak bij burgers voor belangrijke besluiten van de overheid, zowel in Limburg als bij onze oosterburen.

Doorn in het oog
Het Limburgse CDA-Europarlementslid erkent dat de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen 'het volste recht' heeft om een windmolen te plaatsen, maar zonder draagvlak in de regio wordt dit een doorn in het oog van burgers aan beide kanten van de grens.

Daarom moet de Europese Commissie in actie komen, stelt Lenaers.

12 windmolens
Het is de bedoeling dat de bouw van het windmolenpark in het Reichswald bij Ven-Zelderheide eind 2016 of begin 2017 van start gaat. Het gaat om 12 windmolens van 200 meter hoog.

Lees ook: Nog geen protest provincie tegen windmolenpark Reichswald.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Voorlopig geen windmolens in Reichswald
Ontwikkelaar trekt stekker uit windmolenplan Reichswald
VVD vecht tegen windmolens
Gennep tekent protest aan tegen windmolenpark Reichswald
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen