Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeroen Lenaers: 'Grens met Griekenland desnoods dicht'

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2015 - 12:47

Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy vindt dat Europa de grens met Griekenland moet sluiten, als dat land zijn dreigement uitvoert om de Europese buitengrenzen te openen.

Dat zei de CDA'er tegen BNR nieuwsradio.

Detentiecentra
De Griekse minister van Defensie dreigde de grenzen voor vluchtelingen open te gooien als Europa niet met meer noodhulp over de brug komt voor de vluchtelingen die via Griekenland Europa binnenkomen. In het land zitten nu zo'n 500.000 vluchtelingen in armzalige detentiecentra. De regering in Athene zou overwegen meer dan de helft van die mensen reisdocumenten te geven, zodat ze kunnen doorreizen naar de rest van de EU.

Onacceptabel
Lenaers vindt dat onacceptabel. Hij zegt dat de Grieken al genoeg hulp krijgen uit Brussel, en dat de meeste vluchtelingen vanuit Griekenland doorreizen naar andere landen binnen de Europese unie.

Ria Oomen
Jeroen Lenaers zit sinds vorig jaar voor het CDA in het Europees parlement. Daarvoor was hij beleidsmedewerker van Ria Oomen uit Maasbracht, die zo'n 25 jaar in het Europees Parlement zat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Exitpolls Europese verkiezingen: drie Limburgers gekozen
Europees Parlement wijst Duitse wegentol af
Europarlementariër uit Stramproy vast in Straatsburg
Lenaers: 'Blij dat christendemocraten grootste blijven'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen