Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeroen Lenaers: 'Grens met Griekenland desnoods dicht'

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2015 - 12:47

Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy vindt dat Europa de grens met Griekenland moet sluiten, als dat land zijn dreigement uitvoert om de Europese buitengrenzen te openen.

Dat zei de CDA'er tegen BNR nieuwsradio.

Detentiecentra
De Griekse minister van Defensie dreigde de grenzen voor vluchtelingen open te gooien als Europa niet met meer noodhulp over de brug komt voor de vluchtelingen die via Griekenland Europa binnenkomen. In het land zitten nu zo'n 500.000 vluchtelingen in armzalige detentiecentra. De regering in Athene zou overwegen meer dan de helft van die mensen reisdocumenten te geven, zodat ze kunnen doorreizen naar de rest van de EU.

Onacceptabel
Lenaers vindt dat onacceptabel. Hij zegt dat de Grieken al genoeg hulp krijgen uit Brussel, en dat de meeste vluchtelingen vanuit Griekenland doorreizen naar andere landen binnen de Europese unie.

Ria Oomen
Jeroen Lenaers zit sinds vorig jaar voor het CDA in het Europees parlement. Daarvoor was hij beleidsmedewerker van Ria Oomen uit Maasbracht, die zo'n 25 jaar in het Europees Parlement zat.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Exitpolls Europese verkiezingen: drie Limburgers gekozen
Europees Parlement wijst Duitse wegentol af
Europarlementariër uit Stramproy vast in Straatsburg
Lenaers: 'Blij dat christendemocraten grootste blijven'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen