nederland belgie duitsland vlaggen grens grensstreek (23 nov 2020)

Stichting Geen Grens wint Europese Prijs

De Limburgse stichting Geen Grens heeft de Prijs voor de Europese Burger gewonnen.

IMG_1094
Europees Parlement stemt over 111 miljoen voor Limburg

Het Europees Parlement overlegt woensdag met Commissie en Raad over de meerjarenbegroting. Daarbij staat voor Limburg 111 miljoen euro op het spel.

Vaccin injectie spuitje
Groen licht coronavaccin mogelijk nog vóór kerst

De Limburgse huisartsen, GGD's en het zorgpersoneel bereiden zich voor op de vaccinatiecampagne. Maar Europa moet het coronavaccin van Pfizer en BioNtech eerst nog goedkeuren. Onder Duitse druk wordt die goedkeuring mogelijk al begin volgende week gegeven.

Edit - ANP-418008053
Limburgse CDA-prominenten blij met 'sterk team'

Limburgse CDA-prominenten zijn tevreden over de keuze voor Hugo de Jonge als landelijk lijsttrekker van het CDA. De christendemocraten hopen dat De Jonge en zijn concurrent Pieter Omtzigt de samenwerking gaan zoeken.

Jeroen Lenaers
Europese Commissie: toch steun voor grensondernemers

Limburgse ondernemers die zelf in België of Duitsland wonen, krijgen mogelijk toch coronasteun. De Europese Commissie gaat de Nederlandse Tozo-steunregeling voor ondernemers kritisch bekijken.

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
Limburgs Europarlementslid: 'aandacht voor grensarbeiders'

Grensarbeiders mogen niet langer tussen wal en schip vallen, zoals in deze coronatijd is gebeurd. Het Limburgse Europarlementslid Jeroen Lenaers riep de Commissie en de lidstaten daartoe donderdag op in een motie in het Europees Parlement.

stock geld 500 euro bankbiljetten
'MKB profiteert ook van Europees miljardenprogramma'

Het Limburgse bedrijfsleven kan ook profiteren van de 18 miljard die nu via de Europese investeringsbank vrij komt.

Brexit (31 jan 2020)
'Brexit biedt mogelijk kansen voor Limburg'

Het Verenigd Koninkrijk stapt vrijdagnacht om 24:00 uur Nederlandse tijd uit de Europese Unie.

Vluchtelingen springen uit vrachtwagen Maastricht (10 mei 2019)
Lenaers: truck-verstekelingen Limburg 'reden tot zorgen'

Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) uit Stramproy vindt de opkomst van verstekelingen in vrachtwagens in Limburg 'absoluut een reden tot zorgen'.

'Stevige portefeuille' voor Lenaers in Europees Parlement

CDA-politicus Jeroen Lenaers krijgt een plek in de commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten