Edit - ANP-418008053

Limburgse CDA-prominenten blij met 'sterk team'

Limburgse CDA-prominenten zijn tevreden over de keuze voor Hugo de Jonge als landelijk lijsttrekker van het CDA. De christendemocraten hopen dat De Jonge en zijn concurrent Pieter Omtzigt de samenwerking gaan zoeken.

Jeroen Lenaers
Europese Commissie: toch steun voor grensondernemers

Limburgse ondernemers die zelf in België of Duitsland wonen, krijgen mogelijk toch coronasteun. De Europese Commissie gaat de Nederlandse Tozo-steunregeling voor ondernemers kritisch bekijken.

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
Limburgs Europarlementslid: 'aandacht voor grensarbeiders'

Grensarbeiders mogen niet langer tussen wal en schip vallen, zoals in deze coronatijd is gebeurd. Het Limburgse Europarlementslid Jeroen Lenaers riep de Commissie en de lidstaten daartoe donderdag op in een motie in het Europees Parlement.

stock geld 500 euro bankbiljetten
'MKB profiteert ook van Europees miljardenprogramma'

Het Limburgse bedrijfsleven kan ook profiteren van de 18 miljard die nu via de Europese investeringsbank vrij komt.

Brexit (31 jan 2020)
'Brexit biedt mogelijk kansen voor Limburg'

Het Verenigd Koninkrijk stapt vrijdagnacht om 24:00 uur Nederlandse tijd uit de Europese Unie.

Vluchtelingen springen uit vrachtwagen Maastricht (10 mei 2019)
Lenaers: truck-verstekelingen Limburg 'reden tot zorgen'

Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) uit Stramproy vindt de opkomst van verstekelingen in vrachtwagens in Limburg 'absoluut een reden tot zorgen'.

'Stevige portefeuille' voor Lenaers in Europees Parlement

CDA-politicus Jeroen Lenaers krijgt een plek in de commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement.

EU-parlementariër Lenaers wil einde aan gekissebis

Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy vindt het gekissebis om de verkiezing van een nieuwe voorzitter van de Europese Commissie niet goed voor het imago van Europa. "Nog een kwartier en dan is het de langste top ooit."

Lenaers: 'Blij dat christendemocraten grootste blijven'

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy is blij dat de christendemocraten het grootste blijven in het Europees Parlement.

PvdA grootste partij in Limburg, PVV en CDA verliezen

De PvdA is in 25 Limburgse gemeenten de grootste partij geworden bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. CDA en PVV hebben flink ingeleverd.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten