Overslaan en naar de inhoud gaan

Jera on Air wapent zich tegen tropische hitte

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 17:23

Punk- en hardcorefestival Jera on Air in Ysselsteyn neemt de nodige maatregelen tegen de tropische hitte.

Zo wordt er bijvoorbeeld extra water uitgedeeld, mogen festivalgangers lege flesjes meenemen op het terrein en staat er zonnebrandcrème bij de toiletten.

Hitte
Het festival in Ysselsteyn barst donderdag los. Het festijn duurt tot en met zaterdag. Omdat de temperaturen die dagen kunnen oplopen tot zo'n 30 graden Celsius neemt de organisatie maatregelen. "In de rij voor het festivalterrein gaan we water uitdelen. Verder zijn er ook extra watertappunten zodat er voldoende verkoeling is voor bezoekers", zegt Thijs Vogels van Jera on Air. "Ook zorgen we op het terrein voor extra schaduwplekken en hangen we nevelsproeiers op."

Lees ook: Nieuwe bestemming voor voormalige Pinkpoptent

Punk en hardcore
Het festijn wordt al voor de 27ste keer georganiseerd. Liefhebbers van stevige muziek kunnen de komende dagen onder anderen genieten van optredens van Enter Shikari, Sum 41, Backfire!, Hatebreed, Converge, Heideroosjes en The Interrupters.

Lees ook: Jera on Air strikt Enter Shikari als vervanger Architects

Tropische warmte
Donderdag stijgt het kwik tot zo'n 27 graden volgen Meteo Limburg. Vrijdag wordt het iets warmer met 29 graden. Zaterdag, de laatste festivaldag, wordt tropisch weer verwacht met een temperatuur van 35 graden. Het uitgebreide weerbericht is hier te lezen.

Foto: Wesley van Bree

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen