Overslaan en naar de inhoud gaan

Jens stond een jaar geleden als eerste in de rij voor prik

Geplaatst opzaterdag 15 januari 2022 - 7:30

Jens Colsters uit Stein kreeg op 15 januari 2021, precies een jaar geleden, als eerste in Zuid-Limburg een coronaprik. Het zou niet de laatste blijken. Intussen heeft hij zijn derde (booster)prik gekregen, samen met honderdduizenden andere Limburgers. Hoeveel zijn we opgeschoten na een jaar vaccineren tegen het coronavirus?

"Als straks weer een vaccinatie nodig is, dan doe ik dat gewoon", zegt Jens opgewekt. Bij hem valt geen enkele twijfel te bespeuren over nut en noodzaak van het vaccineren. Zijn eerste prik is vorig jaar groot uitgelicht. De 19-jarige stagiair van het Zuyderland Zorgcentrum De Kollenberg ging rond op foto, film en bijbehorende verhalen. "Ja, het was vroeg op de morgen, ergens rond acht uur. Er stonden allerlei camera's klaar, ik moest wat interviews geven. Spannend en leuk om te doen."

Lees verder na de foto

Jens Colsters krijgt de eerste coronaprik van Christian Hoebe in Maastricht.
Jens Colsters krijgt de eerste coronaprik van GGD-arts Christian Hoebe in Maastricht.
Foto: Jean-Pierre Geusens

Hoe anders verliep de vervolgprik op 5 februari. Jens stond opnieuw in de rij voor de GGD-priklocatie in Maastricht. "Ik was de enige jongere tussen verder allemaal wat oudere mensen. Dat viel wel op", bekent hij lachend. Verder reikte de aandacht niet. Alleen de GGD-medewerker achter de computer in de prikstraat herkende hem.

Niet voor jezelf alleen
De tanende belangstelling deert hem niet. Een coronaprik halen doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie, je vrienden en de patiënten en collega's op het werk. "Het wordt bovendien door deskundigen aangeraden, dus waarom dan niet? Ik heb verder geen vooroordeel over mensen die twijfelen of een prik weigeren. Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Ik me kan wel ergeren aan al die complottheorieën. Dat er bijvoorbeeld vaccin in het kraanwater wordt gedaan, werkelijk, dat slaat nergens op."

Stagetijd
Jens is inmiddels een jaartje ouder en loopt stage bij Pergamijn in Beek. Dat is een zorgcentrum voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. "De coronacrisis heeft geen streep gezet door mijn stagetijd. Gelukkig maar. Ik vind het geweldig om te doen en zit nu helemaal op mijn plek." In juli rond hij zijn opleiding af. De wens van Jens? "Ik hoop op een vaste baan in de zorg en wil die graag combineren met het produceren van muziek en muziekstreams. Dat is mijn andere hobby.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen