Overslaan en naar de inhoud gaan

Jennifer Romen ontvangt inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 14:49

Jennifer Romen heeft donderdag de inspiratieprijs van het Cultuurfonds Limburg ontvangen. Deze onderscheiding werd door gouverneur Theo Bovens namens het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg uitgereikt.

De danseres en choreografe kreeg de prijs vanwege haar inspirerende bijdrage aan de dans in Limburg.

Typisch Limburgs
Volgens de jury heeft Romen een inspirerende bijdrage aan het dansklimaat in en van Limburg geleverd. De Maastrichtse kreeg de prijs, bestaande uit een bedrag van 10.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes, uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. "Toen ze aan het Amerikaanse televisieprogramma World of Dance meedeed zag je dat heel Limburg ontzettend trots op haar was. Dat is ook typisch Limburgs. Ze laat zien dat je met doorzettingsvermogen en wilskracht veel kunt bereiken. Daarmee heeft ze veel jonge dansers en danseressen geïnspireerd. Vandaar dat ze deze prijs meer dan verdiend heeft", zegt Bovens.

Prijzenkast
De 24-jarige Romen begon op 12-jarige leeftijd met dansen. Ze ging meedoen aan hiphopwedstrijden en werd in haar carrière drie keer wereldkampioen en driemaal Europees kampioen. In 2015 richtte ze de dansgroep Oxygen op. "Ik heb al veel prijzen mogen winnen, maar deze is toch wel heel erg bijzonder. Het is altijd al mijn doel geweest om te laten zien wat je kan bereiken met hard werken. Deze prijs is een enorme eer en krijgt zeker een speciaal plekje in mijn prijzenkast", zegt Jennifer Romen.

World of Dance
Onder Romen haar leiding won Oxygen verschillende internationale wedstrijden en werd eerder dit jaar de finale bereikt van het televisieprogramma World of Dance, de grootste danswedstrijd in de Verenigde Staten. Daarin werd Oxygen vierde.

Lees ook: Dansgroep Oxygen wint finale World of Dance niet

Televisieprogramma's
In Maastricht runt Romen een academy waar danstalent uit het zuiden zich kan ontwikkelen. Daarnaast is ze choreografe bij televisieprogramma's als DanceSing en Dance Dance Dance.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen