Overslaan en naar de inhoud gaan

Jennifer Romen ontvangt inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 14:49

Jennifer Romen heeft donderdag de inspiratieprijs van het Cultuurfonds Limburg ontvangen. Deze onderscheiding werd door gouverneur Theo Bovens namens het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg uitgereikt.

De danseres en choreografe kreeg de prijs vanwege haar inspirerende bijdrage aan de dans in Limburg.

Typisch Limburgs
Volgens de jury heeft Romen een inspirerende bijdrage aan het dansklimaat in en van Limburg geleverd. De Maastrichtse kreeg de prijs, bestaande uit een bedrag van 10.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes, uitgereikt door gouverneur Theo Bovens. "Toen ze aan het Amerikaanse televisieprogramma World of Dance meedeed zag je dat heel Limburg ontzettend trots op haar was. Dat is ook typisch Limburgs. Ze laat zien dat je met doorzettingsvermogen en wilskracht veel kunt bereiken. Daarmee heeft ze veel jonge dansers en danseressen geïnspireerd. Vandaar dat ze deze prijs meer dan verdiend heeft", zegt Bovens.

Prijzenkast
De 24-jarige Romen begon op 12-jarige leeftijd met dansen. Ze ging meedoen aan hiphopwedstrijden en werd in haar carrière drie keer wereldkampioen en driemaal Europees kampioen. In 2015 richtte ze de dansgroep Oxygen op. "Ik heb al veel prijzen mogen winnen, maar deze is toch wel heel erg bijzonder. Het is altijd al mijn doel geweest om te laten zien wat je kan bereiken met hard werken. Deze prijs is een enorme eer en krijgt zeker een speciaal plekje in mijn prijzenkast", zegt Jennifer Romen.

World of Dance
Onder Romen haar leiding won Oxygen verschillende internationale wedstrijden en werd eerder dit jaar de finale bereikt van het televisieprogramma World of Dance, de grootste danswedstrijd in de Verenigde Staten. Daarin werd Oxygen vierde.

Lees ook: Dansgroep Oxygen wint finale World of Dance niet

Televisieprogramma's
In Maastricht runt Romen een academy waar danstalent uit het zuiden zich kan ontwikkelen. Daarnaast is ze choreografe bij televisieprogramma's als DanceSing en Dance Dance Dance.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen