Overslaan en naar de inhoud gaan

Jelle Nijdam: 'Ik denk dat Dumoulin de beste papieren heeft'

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 20:26

Jelle Nijdam schat de kansen van Tom Dumoulin in de Tour de France hoog in. "Ik heb hem als favoriet staan", zegt de zesvoudig etappewinnaar van de Tour de France.

Nijdam deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg vanuit Gennep.

Dumoulin
"Er zijn vier, vijf echte favorieten. Bij mij zijn dat Roglic, Dumoulin en Pogacar. Van die renners heeft Dumoulin de beste papieren. In de Ronde van Italië was dat ook zo, toen zat hij ook in de underdogrol. Als ik vroeger niet super was, zat ik op 25 minuten achterstand en hij zit in de groep met de klassementsmannen." Toch heeft Nijdam nog enige voorzichtigheid. "Ik denk dat Roglic samen met Dumoulin dé kanshebber is. Maar onderschat ook Pogacar niet."

Feest
Oud-wielrenster Marijn de Vries denkt dat het één groot feest wordt in Nederland als een landgenoot de Tour de France wint. "Stel dat het dit jaar gebeurt, een jaar met weinig te vieren en weinig sportevenementen. Dan denk ik dat het land uit z'n dak gaat op anderhalve meter. Ik hoop dat we het groots gaan vieren. Iedereen snakt naar zoiets."

INEOS
In Tour de L1mbourg ging het ook over Team INEOS. De ploeg van Egan Bernal nam donderdag het heft in handen van de Tour, maar aanvallen deed Bernal niet. Oud-wielrenner Gert Jakobs vond de strategie van INEOS opmerkelijk. "Ik dacht er zal wel iets gebeuren, maar ze bleven alleen maar één bepaald tempo fietsen. Ik verbaasde me ook over de uitleg na afloop, want INEOS hoeft toch niet de koers te controleren." Marijn de Vries sluit zich daarbij aan. "Ik vond het opvallend dat zij dat deden."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen