Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeker staat droog: waterschap graaft slib af

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 15:42

De Jeker in Maastricht staat bijna helemaal droog.

Waterschap Limburg is bezig met onderhoudswerkzaamheden om de afvoer van de beek te verbeteren. Hiervoor wordt zo’n duizend kuub slib afgegraven.

Omleiding
Om de Jeker droog te leggen, wordt het water omgeleid door de binnenstad. "Hiervoor wordt per seconde zo'n drie- tot vierduizend kuub water uit de beek onttrokken. Een aardige klus", vertelt Kevin Heuts van Waterschap Limburg.

Informatiebrieven weggewaaid
Er zijn informatiebrieven langs de Jeker opgehangen om omwonenden op de hoogte te stellen van de werkzaamheden. "De meeste zijn echter door het onstuimige weer weggewaaid”, vertelt Heuts. “Hierdoor kan het zijn dat voorbijgangers verrast opkeken toen ze de beek droog aantroffen”.

Het Waterschap Limburg hoopt komende vrijdag klaar te zijn met afgraven. Dan zal het water ook weer door de beek stromen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen