Overslaan en naar de inhoud gaan

Jehova ontkent misbruik minderjarigen: 'Heb ze wel betast'

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 7:00

De Heerlense Jehova's getuige Jan van O. (67) wordt verdacht van het misbruiken van vijf kinderen, onder wie zijn eigen kleinzoon. Zelf ontkent Jan seksuele handelingen met de minderjarigen te hebben gepleegd.

Jan heeft wel toegegeven de kinderen te hebben betast.

Veel spijt
Zijn advocaat Kasper Regter benadrukt dat ook dat fout is, maar dat het niet voldoende is om Jan maanden in voorarrest te houden. "Cliƫnt zit nu ruim 8,5 maand vast, wat mij betreft voor het betasten van minderjarigen. Hij weet dondersgoed dat wat hij deed niet goed was en hij heeft er ook veel spijt van. Maar in mijn optiek kom je straks niet tot een gevangenisstraf van langer dan 8,5 maand."

Syrische kinderen
Jan was lid van een gemeente, zoals een lokale groep Jehova's wordt genoemd. Hij zou zijn daden hebben bekend bij de leidinggevenden van die gemeente, de ouderlingen. Jan bekende dat hij zich had vergrepen aan zijn kleinzoon, twee vriendjes van die jongen en twee Syrische kinderen die hij taalles gaf. Dit alles zou zich in Heerlen hebben afgespeeld tussen mei 2014 en oktober 2019.

Speciale studio
Slachtoffers werden in een speciale studio verhoord. Die verklaringen, in combinatie met het verhaal dat Jan tegen de ouderlingen vertelde, zijn wat justitie betreft voldoende om hem voorlopig vast te houden. In ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 28 september. De rechter is het met de aanklager eens.

Het was voor Jan overigens een moeilijk verhaal geworden als hij wel naar huis mocht. Zijn vrouw heeft de echtelijke woning weggedaan en is verhuisd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen