Overslaan en naar de inhoud gaan

Jehova ontkent misbruik minderjarigen: 'Heb ze wel betast'

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 7:00

De Heerlense Jehova's getuige Jan van O. (67) wordt verdacht van het misbruiken van vijf kinderen, onder wie zijn eigen kleinzoon. Zelf ontkent Jan seksuele handelingen met de minderjarigen te hebben gepleegd.

Jan heeft wel toegegeven de kinderen te hebben betast.

Veel spijt
Zijn advocaat Kasper Regter benadrukt dat ook dat fout is, maar dat het niet voldoende is om Jan maanden in voorarrest te houden. "Cliënt zit nu ruim 8,5 maand vast, wat mij betreft voor het betasten van minderjarigen. Hij weet dondersgoed dat wat hij deed niet goed was en hij heeft er ook veel spijt van. Maar in mijn optiek kom je straks niet tot een gevangenisstraf van langer dan 8,5 maand."

Syrische kinderen
Jan was lid van een gemeente, zoals een lokale groep Jehova's wordt genoemd. Hij zou zijn daden hebben bekend bij de leidinggevenden van die gemeente, de ouderlingen. Jan bekende dat hij zich had vergrepen aan zijn kleinzoon, twee vriendjes van die jongen en twee Syrische kinderen die hij taalles gaf. Dit alles zou zich in Heerlen hebben afgespeeld tussen mei 2014 en oktober 2019.

Speciale studio
Slachtoffers werden in een speciale studio verhoord. Die verklaringen, in combinatie met het verhaal dat Jan tegen de ouderlingen vertelde, zijn wat justitie betreft voldoende om hem voorlopig vast te houden. In ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 28 september. De rechter is het met de aanklager eens.

Het was voor Jan overigens een moeilijk verhaal geworden als hij wel naar huis mocht. Zijn vrouw heeft de echtelijke woning weggedaan en is verhuisd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen