Overslaan en naar de inhoud gaan

Jehova ontkent misbruik minderjarigen: 'Heb ze wel betast'

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 7:00

De Heerlense Jehova's getuige Jan van O. (67) wordt verdacht van het misbruiken van vijf kinderen, onder wie zijn eigen kleinzoon. Zelf ontkent Jan seksuele handelingen met de minderjarigen te hebben gepleegd.

Jan heeft wel toegegeven de kinderen te hebben betast.

Veel spijt
Zijn advocaat Kasper Regter benadrukt dat ook dat fout is, maar dat het niet voldoende is om Jan maanden in voorarrest te houden. "Cliënt zit nu ruim 8,5 maand vast, wat mij betreft voor het betasten van minderjarigen. Hij weet dondersgoed dat wat hij deed niet goed was en hij heeft er ook veel spijt van. Maar in mijn optiek kom je straks niet tot een gevangenisstraf van langer dan 8,5 maand."

Syrische kinderen
Jan was lid van een gemeente, zoals een lokale groep Jehova's wordt genoemd. Hij zou zijn daden hebben bekend bij de leidinggevenden van die gemeente, de ouderlingen. Jan bekende dat hij zich had vergrepen aan zijn kleinzoon, twee vriendjes van die jongen en twee Syrische kinderen die hij taalles gaf. Dit alles zou zich in Heerlen hebben afgespeeld tussen mei 2014 en oktober 2019.

Speciale studio
Slachtoffers werden in een speciale studio verhoord. Die verklaringen, in combinatie met het verhaal dat Jan tegen de ouderlingen vertelde, zijn wat justitie betreft voldoende om hem voorlopig vast te houden. In ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 28 september. De rechter is het met de aanklager eens.

Het was voor Jan overigens een moeilijk verhaal geworden als hij wel naar huis mocht. Zijn vrouw heeft de echtelijke woning weggedaan en is verhuisd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen