Overslaan en naar de inhoud gaan

Jehova ontkent misbruik minderjarigen: 'Heb ze wel betast'

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 7:00

De Heerlense Jehova's getuige Jan van O. (67) wordt verdacht van het misbruiken van vijf kinderen, onder wie zijn eigen kleinzoon. Zelf ontkent Jan seksuele handelingen met de minderjarigen te hebben gepleegd.

Jan heeft wel toegegeven de kinderen te hebben betast.

Veel spijt
Zijn advocaat Kasper Regter benadrukt dat ook dat fout is, maar dat het niet voldoende is om Jan maanden in voorarrest te houden. "Cliënt zit nu ruim 8,5 maand vast, wat mij betreft voor het betasten van minderjarigen. Hij weet dondersgoed dat wat hij deed niet goed was en hij heeft er ook veel spijt van. Maar in mijn optiek kom je straks niet tot een gevangenisstraf van langer dan 8,5 maand."

Syrische kinderen
Jan was lid van een gemeente, zoals een lokale groep Jehova's wordt genoemd. Hij zou zijn daden hebben bekend bij de leidinggevenden van die gemeente, de ouderlingen. Jan bekende dat hij zich had vergrepen aan zijn kleinzoon, twee vriendjes van die jongen en twee Syrische kinderen die hij taalles gaf. Dit alles zou zich in Heerlen hebben afgespeeld tussen mei 2014 en oktober 2019.

Speciale studio
Slachtoffers werden in een speciale studio verhoord. Die verklaringen, in combinatie met het verhaal dat Jan tegen de ouderlingen vertelde, zijn wat justitie betreft voldoende om hem voorlopig vast te houden. In ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 28 september. De rechter is het met de aanklager eens.

Het was voor Jan overigens een moeilijk verhaal geworden als hij wel naar huis mocht. Zijn vrouw heeft de echtelijke woning weggedaan en is verhuisd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen