Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeffrey van As: 'Het geloof in Roda JC moet weer terugkomen'

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 15:18

De nieuwbakken technisch directeur van Roda JC, Jeffrey van As, wil met de club een geleidelijke opmars inzetten.

"Ik ben nu binnen en er gaan waarschijnlijk andere mensen volgen. Het geloof in Roda moet weer terugkomen", zo zei Van As donderdag bij zijn presentatie bij de club.

Het negatieve wegkrijgen
Met Van As, die voor tweeënhalf jaar tekende, heeft Roda een technische man binnengehaald die jarenlang in de Eredivisie eindverantwoordelijke was bij NAC Breda en ADO Den Haag. "Ik heb ervaring met het werken bij clubs waar het rumoerig kan zijn", geeft hij aan. "Maar welke club is rustig in Nederland? Er is altijd wel wat bij een voetbalclub. Ik wil het negatieve wegkrijgen bij de club, maar dan zal ik wel alle mensen bij de club mee moeten krijgen."

Video: L1

Rol van betekenis
Roda gaat momenteel door een diep dal. Na miljoenensaneringen, belabberde prestaties en de zoveelste vertrokken hoofdtrainer moet de club onder het bewind van Van As een opwaartse lijn zien te vinden. "Natuurlijk is Roda een flinke stap teruggegaan. Maar met het plaatje dat mij geschetst is, moeten wij een goede rol van betekenis gaan spelen in de eerste divisie. Je moet het geleidelijk opbouwen. Roda moet bij de ploegen zitten die om de bovenste zes, zeven plaatsen en dus de play-offs spelen."

Groenendijk
Een veelgenoemde naam als nieuwe hoofdtrainer is Alfons Groenendijk. Dat weet ook Van As, die jarenlang met Groenendijk samenwerkte bij ADO Den Haag. "Het is logisch dat mensen die link leggen. We kwamen bij ADO binnen toen die club degradatiezorgen had. Dat tij hebben we gekeerd, waarna de club twee goede seizoenen draaide. En Fons heeft een verleden als speler bij Roda, in de tijd dat Roda kwartfinale Europacup speelde."

Achttien maanden
Van As, die formeel op 1 maart aan zijn nieuwe klus begint maar achter de schermen al voor de club aan de slag is, hoopt dat bij Roda de neuzen snel in dezelfde richting gaan wijzen. "Ik snap het dat de mensen tik op tik hebben gehad. Maar het is nog maar achttien maanden geleden dat wij met ADO in de Eredivisie hier volledig onterecht van Roda wonnen. Mensen moeten erop vertrouwen dat we naar die situatie, in de Eredivisie, teruggaan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen