Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeffrey van As: 'Het geloof in Roda JC moet weer terugkomen'

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 15:18

De nieuwbakken technisch directeur van Roda JC, Jeffrey van As, wil met de club een geleidelijke opmars inzetten.

"Ik ben nu binnen en er gaan waarschijnlijk andere mensen volgen. Het geloof in Roda moet weer terugkomen", zo zei Van As donderdag bij zijn presentatie bij de club.

Het negatieve wegkrijgen
Met Van As, die voor tweeënhalf jaar tekende, heeft Roda een technische man binnengehaald die jarenlang in de Eredivisie eindverantwoordelijke was bij NAC Breda en ADO Den Haag. "Ik heb ervaring met het werken bij clubs waar het rumoerig kan zijn", geeft hij aan. "Maar welke club is rustig in Nederland? Er is altijd wel wat bij een voetbalclub. Ik wil het negatieve wegkrijgen bij de club, maar dan zal ik wel alle mensen bij de club mee moeten krijgen."

Video: L1

Rol van betekenis
Roda gaat momenteel door een diep dal. Na miljoenensaneringen, belabberde prestaties en de zoveelste vertrokken hoofdtrainer moet de club onder het bewind van Van As een opwaartse lijn zien te vinden. "Natuurlijk is Roda een flinke stap teruggegaan. Maar met het plaatje dat mij geschetst is, moeten wij een goede rol van betekenis gaan spelen in de eerste divisie. Je moet het geleidelijk opbouwen. Roda moet bij de ploegen zitten die om de bovenste zes, zeven plaatsen en dus de play-offs spelen."

Groenendijk
Een veelgenoemde naam als nieuwe hoofdtrainer is Alfons Groenendijk. Dat weet ook Van As, die jarenlang met Groenendijk samenwerkte bij ADO Den Haag. "Het is logisch dat mensen die link leggen. We kwamen bij ADO binnen toen die club degradatiezorgen had. Dat tij hebben we gekeerd, waarna de club twee goede seizoenen draaide. En Fons heeft een verleden als speler bij Roda, in de tijd dat Roda kwartfinale Europacup speelde."

Achttien maanden
Van As, die formeel op 1 maart aan zijn nieuwe klus begint maar achter de schermen al voor de club aan de slag is, hoopt dat bij Roda de neuzen snel in dezelfde richting gaan wijzen. "Ik snap het dat de mensen tik op tik hebben gehad. Maar het is nog maar achttien maanden geleden dat wij met ADO in de Eredivisie hier volledig onterecht van Roda wonnen. Mensen moeten erop vertrouwen dat we naar die situatie, in de Eredivisie, teruggaan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen