Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeffrey van As: 'Het geloof in Roda JC moet weer terugkomen'

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 15:18

De nieuwbakken technisch directeur van Roda JC, Jeffrey van As, wil met de club een geleidelijke opmars inzetten.

"Ik ben nu binnen en er gaan waarschijnlijk andere mensen volgen. Het geloof in Roda moet weer terugkomen", zo zei Van As donderdag bij zijn presentatie bij de club.

Het negatieve wegkrijgen
Met Van As, die voor tweeënhalf jaar tekende, heeft Roda een technische man binnengehaald die jarenlang in de Eredivisie eindverantwoordelijke was bij NAC Breda en ADO Den Haag. "Ik heb ervaring met het werken bij clubs waar het rumoerig kan zijn", geeft hij aan. "Maar welke club is rustig in Nederland? Er is altijd wel wat bij een voetbalclub. Ik wil het negatieve wegkrijgen bij de club, maar dan zal ik wel alle mensen bij de club mee moeten krijgen."

Video: L1

Rol van betekenis
Roda gaat momenteel door een diep dal. Na miljoenensaneringen, belabberde prestaties en de zoveelste vertrokken hoofdtrainer moet de club onder het bewind van Van As een opwaartse lijn zien te vinden. "Natuurlijk is Roda een flinke stap teruggegaan. Maar met het plaatje dat mij geschetst is, moeten wij een goede rol van betekenis gaan spelen in de eerste divisie. Je moet het geleidelijk opbouwen. Roda moet bij de ploegen zitten die om de bovenste zes, zeven plaatsen en dus de play-offs spelen."

Groenendijk
Een veelgenoemde naam als nieuwe hoofdtrainer is Alfons Groenendijk. Dat weet ook Van As, die jarenlang met Groenendijk samenwerkte bij ADO Den Haag. "Het is logisch dat mensen die link leggen. We kwamen bij ADO binnen toen die club degradatiezorgen had. Dat tij hebben we gekeerd, waarna de club twee goede seizoenen draaide. En Fons heeft een verleden als speler bij Roda, in de tijd dat Roda kwartfinale Europacup speelde."

Achttien maanden
Van As, die formeel op 1 maart aan zijn nieuwe klus begint maar achter de schermen al voor de club aan de slag is, hoopt dat bij Roda de neuzen snel in dezelfde richting gaan wijzen. "Ik snap het dat de mensen tik op tik hebben gehad. Maar het is nog maar achttien maanden geleden dat wij met ADO in de Eredivisie hier volledig onterecht van Roda wonnen. Mensen moeten erop vertrouwen dat we naar die situatie, in de Eredivisie, teruggaan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen