Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeffrey (30) stak broer dood en wil nu verzoening met ouders

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 15:37

Jeffrey van de V. (30) stak in november zijn broer Rick dood en verloor daardoor het contact met zijn ouders. Dat ziet hij liever anders. Via zijn advocaat heeft hij een verzoek tot mediation ingediend.

Dat bleek dinsdag tijdens een tussentijdse zitting in de zaak.

Lees ook: Broedermoorden Parkstad: families verscheurd na messteken

Keukenmes
Op 17 november kregen Jeffrey en zijn ouders ruzie in hun woning in de Heerlense Dommelstraat. Het jongere broertje van Jeffrey, de 26-jarige Rick, werd gebeld om voor rust te zorgen. Dat plan pakte anders uit. De twee broers kregen het met elkaar aan de stok. Jeffrey zou een mes uit de keuken hebben gepakt, om daarna op Rick in te steken.

Tbs-advies
Jeffrey is inmiddels onderzocht door een psycholoog en een psychiater. De psycholoog adviseerde eerder al een tbs-maatregel met voorwaarden, de psychiater rapporteert pas in oktober. Op 27 oktober worden ook vader en moeder als getuigen gehoord door de rechter-commissaris. Zij waren immers aanwezig tijdens het fatale incident.

Even nadenken
Met die ouders wil Jeffrey dus het contact herstellen. "Ik heb via mijn advocaat begrepen dat mijn moeder daar wel voor openstaat", zei Jeffrey dinsdag tegen de rechter. De advocaat van de ouders liet weten dat de deur inderdaad niet definitief dicht is. "Maar ze zijn nu nog te emotioneel. Ze willen er nog even over nadenken, maar uitsluiten doen ze het zeker niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen