Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeffrey (12) doneert zijn haardos voor het goede doel

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 6:00

Drie jaar lang heeft de 12-jarige Jeffrey Jenneskens uit Tienray zijn haren niet laten knippen. Zijn haardos reikt halverwege zijn rug maar voor het goede doel gaat de schaar erin.

Zes jaar geleden kreeg Jeffrey's moeder Mariska borstkanker. Haar zoon maakte als kind van zes jaar mee welke impact dit had op het gezin. Hij ging samen met zijn moeder mee om een pruik voor haar uit te zoeken nadat zijn moeder kaal was geworden door de behandelingen.

Stichting Haarwensen
Toen drie jaar geleden in zijn klas een aantal meiden hun haren lieten afknippen voor het goede doel (stichting Haarwensen) besloot Jeffrey zijn haar ook te laten groeien om hetzelfde als de meiden te kunnen doen. Nu zijn haar na drie jaar voldoet aan de voorwaarden van de stichting (minimale lengte van 30 centimeter) laat Jeffrey er de schaar in zetten.

Wassen en afdrogen
Jeffrey is klaar voor het grote moment. "Ik vind het wel spannend maar heb het wel gehad met mijn lange haren. Als ik uit de douche kom, het wassen en afdrogen duurt lang. Het is niet praktisch."

Trotse moeder
Mariska glimt van trots op Jeffrey. "Drie jaar lang heeft hij zonder te mokken zijn haar laten groeien en met lang haar rondgelopen. Ik ben trots dat een jongen van twaalf jaar dit voor anderen en zijn moeder wil doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen