Minister Hennis weg om dodelijk mortierongeval Mali

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert, geboren in Heerlen, neemt ontslag als minister van Defensie.

Defensieminister Jeanine Hennis bedankt Brunssum

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert benadrukte in haar speech vooral het belang van de NAVO voor Nederland en voor Brunssum.

Buma 'vergeet' Limburgse kandidaten PvdA en VVD

CDA-leider Sybrand Buma beweert dat zijn collega-lijsttrekkers niet genoeg Limburgers op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen hebben gezet.

Minister: nieuw plan voor defensiekantoor Eygelshoven

VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert hoopt nog voor de zomer met een nieuw plan te komen voor het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Sluiting defensiekantoor Eygelshoven voorlopig van de baan

De Tweede Kamer heeft volgens verwachting met ruime meerderheid een amendement aangenomen om de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven op te schorten.

Knops boos op Hennis om sluiting defensiekantoor

CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom noemt het een 'belediging van het parlement' dat VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert vasthoudt aan de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Minister houdt vast aan sluiting betaalkantoor defensie

VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert houdt vast aan de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Tweede Kamer voor behoud defensiekantoor Eygelshoven

De Tweede Kamer heeft met ruime meerderheid een motie aangenomen voor het behoud van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Technisch falen oorzaak fatale helikoptercrash in Mali

Het ongeluk met een Nederlandse Apache-helikopter in maart 2015 in Mali, waarbij René Zeetsen uit Hout-Blerick overleed, kwam door een technisch defect.

Voorrangsregeling voor defensiepersoneel Eygelshoven

Personeel van het financieel kantoor van defensie in Eygelshoven dat solliciteert bij het nieuwe depot van het Amerikaans leger krijgt voorrang.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten