Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeanette vierde finalefeest Heel Holland Bakt in Limburg

Geplaatst opdinsdag 11 februari 2020 - 7:42

Hoewel Jeanette Hendrikx al een tijdje in Den Haag woont, vierde ze haar finaleplaats in Heel Holland Bakt zondag gewoon 'thuis' in Limburg.

"We hebben het gevierd in Limburg waar ik vandaan kom. Mijn schoonzus heeft een feestzaal en daar hebben we op een groot scherm gekeken", vertelt de bakster uit Lomm in het Algemeen Dagblad.

Finale
Jeanette plaatste zich dankzij haar heerlijke creaties voor de finale van het populaire bakprogramma. Zondag zagen 3,8 miljoen mensen hoe Anouk de Limburgse bakster aftroefde in de finale. De docente maakte de eetbare rubiks-kubus, het verrassingsdessert en het anderhalf meter lang taartspektakel net iets beter. En won daarmee de titel.

Heel trots
Toch was Jeanette vooral trots op haar optreden in het populaire bakprogramma. "Ondanks dat ik niet gewonnen heb, ben ik trots en dankbaar dat ik deze bijzondere finaledag mee mocht maken", vertelt de Limburgse op Facebook. "Het was een enorme rollercoaster, maar ik had het voor geen goud willen missen. Dat ik überhaupt dit avontuur aan heb durven gaan, voelt als een overwinning op zich."

Droombaan
Jeanette had zondag nog meer te vieren dan alleen de finaleplaats in Heel Holland Bakt. "Ik hoorde afgelopen vrijdag dat ik ben aangenomen op een schapenboerderij in Voorschoten. Parttime. Dus ik kan ook blijven bakken", vertelt de schapenhoedster trots in de krant.

Schapen
Jeanette heeft namelijk twee passies: bakken en schapen. Thuis in Limburg werkte ze samen met haar vader met schapen. Sterker nog, er waren zelfs vier schapen van haar aanwezig in het weiland rond de Heel Holland Bakt-tent om haar tijdens de finale morele steun te geven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen